TEOG REZALETİNDE 2. MARATON YARIN BAŞLIYOR

TEOG REZALETİNDE 2. MARATON YARIN BAŞLIYOR

TEOG 2. nakil sonuçlarını da açıkladı.

Pazartesi,Salı,Çarşamba ve Perşembe günü gerçekleşecek 2. etap TEOG nakil rezaleti yarın start alıyor.

Yerleştirildikleri okulları beğenmeyen, değiştirmek isteyen ve 5 hafta hakları olan öğrenciler, kalan 3 hafta süresince de okulların açıkladığı boş kontenjan sayıları doğrultusunda nakil başvurularını yapmaya devam edecekler. 12-19-26 Eylül tarihlerinde açıklanacak sonuçlara göre okullarını belirleyecekler.

2014-2015 Eğitim dönemi 15 Eylül’de başlıyor. Bu durumda 9. sınıf öğrencilerinin bir kısmı eğitim hayatlarının ilk 1. veya 2. haftalarını başka okullarda geçirip esas okullarına daha sonrasında nakil yaptırmak durumunda kalacaklar.

Kendi tercihlerinden oluşan A listesindeki 15 okula  girmeyi başaramayan öğrenciler gene kendi tercihleriyle oluşturdukları B listelerine göre ‘en yakın okul’ ve ‘okul türü’  göz önüne alınarak okullara yerleştirildiler.

B Listelerine göre yerleştirilen öğrencilerle , özel okullara gideceklerini ön görüp hiçbir tercihte bulunmamış öğrencilerin özellikle İmam Hatip Liseleri’ne yerleştirilmiş olmaları dikkat çekiyor.

A listelerine göre yerleştirilen öğrenciler ise puanlarının altında olan okullara kayıtlarının yapılmış olmasının sıkıntısını yaşıyor.

Farklı farklı sebepler ile de olsa hoşnut olmayan, nakil başvuruları için her hafta açıklanacak boş kontenjan sayısını bekleyen binlerce öğrenci var.

Hem öğrencileri, hem aileleri geçtiğimiz 1 sene boyunca stres altında yaşatan bu sistem bir çoklarına göre İmam Hatip Liseleri’ni doldurmak amacıyla denendi.

Basına sıkça yansıyan gayri-muslim öğrencilerin İmam hatip Liseleri’ne, bir şehirde ikamet eden öğrencinin başka bir şehirdeki okula, bir çok öğrencinin ise A ve B listesinde tercih etmediği okul ve okul türlerine yerleştirilmeleri uç örnekler gibi gözükse de bu sistemin işlemediği, kimseyi mutlu etmediği, nakil isteklerinin sayısına da bakıldığında (sistemi kilitleyen!) ortada!

2. hafta boş kontenjanlarını öğrenebilmek için aşağıdaki linke tıkladıktan sonra en altın bir üstindeki bağlantıya tıklayarak listeden istediğiniz okulun ilini, ilçesini ve adını seçiniz:

https://e-okul.meb.gov.tr/

 

Kaynak:Haber Kaynağı