Telefon meşgul çıktı biz de kapıyı kırdık!

Telefon meşgul çıktı biz de kapıyı kırdık!

İstanbul Tabip Odası’ndan Ali Çerkezoğlu’nun evine polis kapının kilidini kırarak girdi. Bu olaya tepki gösteren eşi Arzu Çerkezoğlu “Polisler bana “Bir kere aradık, meşguldünüz” diyorlar. Hukuksal girişimlerde bulunacağız” dedi.

 Gözaltına alınan Taksim Dayanışması üyelerinden 5 kişinin evine önceki gün yapılan aramada Feminist Politika dergisinden, bilgisayara, gaz maskesinden hatıra fotoğraflarının bulunduğu CD’lere kadar çok sayıda eşya ve belge toplandı. İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun evine kapının kilidinin kırılarak girilmesine tepki gösteren eşi DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, “Polisler bana ‘Bir kere aradık, meşguldunuz’ diyorlar. Ben ulaşılması zor bir insan değilim. Bununla ilgili de hukuksal bir girişimde bulunacağız” dedi.

MUHTAR VE 15 POLİS VARDI 

Taksim Gezi Parkı’nın geçtiğimiz pazartesi günü halka açılması ve kısa süre sonra yeniden kapanmasının ardından izinsiz gösteri yaparak polise mukavemette bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan Taksim Dayanışması üyelerinden Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Halkların Demokratik Kongresi yöneticileri Haluk Ağabeyoğlu ve Ender İmrek ile Elektrik Mühendisleri Odası Şube Başkanı Beyza Metin’in evlerinde polis arama yapmıştı.

Ali Çerkezoğlu’nun eşi DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da polislerin evlerinin kapısının kilidini kırarak girdiğini belirterek, “Mücella Hanım’ın evinin arandığını duyunca bizim ev de aranır diye avukatlarla hemen eve gittik. Gittiğimizde kapının kilidinin kırıktı. İçeride mahallenin muhtarı, bir komşumuz ve 15 polis vardı. Polislere neden aramadıklarını sordum. Polisler beni bir kere aradıklarını, telefonumun meşgul olduğunu söylediler. Sadece bir kere aramışlar. Bu doğru bir davranış değil, biz ulaşılması zor insanlar değiliz” dedi.

Çerkezoğlu, polislerin kırdıkları kilit yerine yeni kilitte taktıklarını da ekleyerek, yasal yollara başvuracaklarını kaydetti.

'DERGİYİ ALAYIM MI AMİRİM?' 

Arzu Çerkezoğlu, evden alınan CD’ler içinde çocuklarının okuma bayramı, doğum günü gibi özel anlarının video ve fotoğraflarının da bulunduğunu, kendisine ait DİSK çalışma notlarına da polisin el koyduğunu söyledi.
Arzu Çerkezoğlu, bir polisin eline “Devrimci Öğretmen Dergisi”ni alıp amirini telefon ile arayarak, “Burada ‘Devrimci Öğretmen’ diye bir dergi var alalım mı amirim?” diye sorduğunu amrinin “Alma” cevabı vermesi üzerine dergiyi bıraktıklarını söyledi. Çerkezoğlu polislerin evden 23.00’te ayrıldığını, arama ve kopyalama işlemlerinin 7 saatten fazla sürdüğünü belirtti.

MÜCELLA YAPICI SERBEST BIRAKILDI 
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde tutulan 50 kişi için dün savcılıktan  2 gün daha ek gözaltı süresi alındı. Kalp hastalığı olan mimar Mücella Yapıcı akşam saatlerinde sağlık nedeniyle serbest bırakıldı.
Sağlık sorunları bulunan TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi İkinci Başkanı Sabri Orcan hariç 48 kişi ise dün saat 12.00’de gözaltındaki kötü koşulları gerekçe göstererek açlık grevine başladı.
Avukat Efkan Bolaç’tan alınan bilgiye göre havalandırmalar çalışmıyor, gözaltında olanlara yeterince su verilmiyor, tuvalete gitmek isteyenler uzun süre bekletiliyor.