Taksim'den Canlı Yayın

Taksim'den Canlı Yayın

TAKSİM'DEN CANLI YAYIN

Vali Mutlu İzin Yok Demişti (Haber İçin Tıklayınız)


Güncelleme 20:06
Müdahale anından bir görüntü. (odatv)


Güncelleme 20:02
Çevik kuvvet polisleri kasklarnı numarasız kasklar ile değiştiriyor. Numarasz kaskı olmayanlar ise boyayla numalaraları kapatıyor.



Güncelleme 19:58
İstiklal Caddesi'nde çok sayıda yaralı olduğu belirtildi. Kafasına gaz fişeği isabet eden göstericiler olduğu öğrenildi.


19.55 Binlerce kişi Cihangir’de slogan atıyor: “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam.”

19.48 Tarlabaşı’nda dağınık halde bekleyen eylemciler “Her yer Taksim her yer direniş” diye slogan atıyor. Ömer Hayyam’daki polis merkezinden çıkan bir grup çevik kuvvet polisi Taksim’e yöneldi.

18.44 İstiklal Caddesi’nin Taksim’e çıkan bölümünde polis barikatı kurulu ancak binlerce eylemci cadde içinde toplanmış durumda. “Hükümet istifa”, “Gel, gel, gel” sloganları atılıyor.Demirören AVM önünde bir grup Roman müzisyen eylemcilerin arasında direnişe müzikleriyle katılıyor.

18.42 Tünel’e gelen çevik kuvvet polisleri buradan Galata Kulesi’ne doğru ilerliyor.

18.39 Polis grupları İstiklal’den Taksim girişine doğru ilerliyor. Çekilirken de cadde içine gaz bombası atıyor. TOMA’lar cadde içinde. Ancak dağılmayan binlerce eylemci “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarıyla yeniden Taksim’e yöneldi.

18.37 Halk İstiklal’i terk etmiyor. Polisi yuhalamalarla, ıslık ve sloganlarla protesto ediyor.

18.35 Çevik kuvvet iki TOMA ile Tünel’e doğru tazyikli su sıkarak ilerliyor.

18.32 İş Bankası önünde barikat kuran polis İstiklal Caddesi içerisinde ilerlemeye başladı. Demirören AVM önünde “Hükümet İstifa” pankartı taşıyan bir grup eylemci direniyor.

18.30 Polis Meşelik Sokak içine plastik mermi atan tüfekleri yöneltti.

18.27 Polis İstiklal’de halkın üzerine zırhlı araçlar sürüyor ve tazyikli su ile ara sokaklara saldırıyor. Saldırı Galatasaray Meydanı’na kadar uzandı.

18.23 Polis TOMA’larla İstiklal Caddesi’ne girdi. Zırhlı araçlar halkın üstüne sıkılıyor. TOMA’lar kitleye tazyikli su sıkıyor.

Çevik kuvvet polislerinin kask numaraları yok.

18.20 Polis Beşiktaş – Maçka- Nişantaşı üzerinden gelen eylemcilerin önünü Askeri Müze önünde kurduğu barikatla kesti.18;15 Taksim'de polis müdahalesi


Sıraselviler'de polis müdahalesi başladı. TOMA'lardan tazyikli su sıkılıyor.. Bir kez daha gözler Taksim Meydanı'nda..