Taksim Direnişçileri Yılmıyor

Taksim Direnişçileri Yılmıyor

Gruplar Harbiye yönüne kaçtı. Polisin gezi parkı etrafındaki geniş güvenlik önlemi sürüyor.

TAKSİMDE ÇOK SAYIDA DİRENİŞÇİ GÖZALTINA ALINIYOR


TAKSİM'de Gezi Parkı'nda başlayan daha sonra Taksim Meydanı'na sıçrayan olaylar devam ediyor. Polisin göstericileri gözaltına almaya başladığı görüldü. Ayrıntılar geliyor !
 
 
TAKSİMDE MÜDAHELE YENİDEN BAŞLADI MISIRLI KADIN AĞIR YARALANDI


 Gezi parkı müdahelesinde orantısız güç kullanan ve hedef gözetmeyen polis sonunda bunu da yaptı.Taksim Meydanı'nda polisin eylemcilere yaptığı müdahale sırasında attığı gaz bombalarının kapsülleri isabet eden BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Mısır uyruklu Lavna Allani isimli kadının yaralandı. Eyleme destek için meydanda bulunduğu öne sürülen 34 yaşındaki Mısırlı kadın, başına isabet eden gaz bombası kapsülüyle yere yığıldı. Kadına ilk yardım çevredekiler tarafından yapıldı. Hemen Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Allani'nin kafatasının çatladığı kaydedildi. Genç kadın ameliyata alındı.
 
VALİ BEYİN EMRİ VAR
 
TAKSİM Gezi Parkı’nda 4 gündür süren nöbette polis sabah saatlerinde ikinci kez gruba gaz bombası ve su sıkarak müdahale etti. Dağılmak isteyen grupları polisler yaka-paça tutarak parkta çıkardı. Yoldan geçen vatandaşlar atılan gaz etkilendi. Gruplar Harbiye yönüne kaçtı. Polisin gezi parkı etrafındaki geniş güvenlik önlemi sürüyor. 
 
Gezi Parkı içindeki kafeyi boşaltmak isteyen polislerle CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İlhan Cihaner tartıştı. Kafeden çıkmak isteyen CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yapılan uygulamanın yasadışı olduğunu söyleyerek çevik kuvvet şube müdürüyle tartıştı.CHP Milletvekili Melda Onur da bir polis müdürüne 'insanları içeriye sokmuyorsunuz, elinizde bir belge var mı' diye sorunca Polis müdürü, 'vali beyin emri var' diye cevap verdi.

GÖZ ALTILAR BAŞLADI CANLI YAYIN TIKLAYIN
 
Parkın girişinde oturmakta direnen bazı göstericiler de çevik kuvvetin müdahalesiyle kaldırıldı. Çevik kuvvet polisleri fotoğraf çeken basın mensuplarına da müdahale etti. İl müdahaleden sonra çevik kuvvet polislerinin yorgunlukları objektiflere böyle yansıdı. Gezi parkının etrafı polis bariyerleriyle kapatıldı. 

 
 
 
CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN DE ARALARINDA BULUNDUĞU GRUBA POLİS MÜDAHALESİ
 
Taksim Gezi Parkı'nda ikinci kez polis müdahalesi yaşandı.
 
Bir grup, CHP milletvekilleri Melda Onur, Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu ile birlikte basın açıklaması için Gezi Parkı'na yürüdü. Polis, milletvekilleri park alanına girdikten sonra arkadan gelen gruba gazlı ve coplu müdahalede bulundu. Gazeteci Ahmet Şık çıkan arbedede başından yaralanarak Taksim Eğitim ve Araştıma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu arada yoldan geçerken polisin attığı gaz bombaları arabasının camını delerek içeriye giren işadamı Hayrullah Öztürk "Ben de AK Parti'ye oy verdim ama bu gidişat iyi değil. Bu kadar 'ben bilirimcilik' iyi değil. Bu kadar başına buyruk yönetim olmaz. İnsanların düşüncelerine önem verilmeli" dedi. İşadamı Öztürk aracının içinde patlayan gaz bombasından kaçarak kurtulduğunu söyledi.
 
Müdahalenin ardından dağılan gruptakiler polise taş attı. Gruplardan bir kısmı İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampusu önünden Dolmabahçe istikametine, bir kısmı da Divan Oteli’nin arkasına kaçtı. Dolmabahce yönüne kaçan grup ile polis arasında çıkan çatışmada ağaçlık alandaki otlar tutuştu. Alevler ağaçlara sıçradı. Olay yerine gelen TOMA araçları ile yangın kısa bir süre sonra söndürüldü.
 
İlk müdahale sırasında gazdan etkilenenler yakındaki bir otele sığındı. Astım hastası olduğu tahmin edilen bir kişi baygınlık geçirdi. Bu kişiye ilk müdahaleyi otel görevlileri yaptı. Ancak uzun uğraşlara rağmen kendisine getirilemeyen kişi yaklaşık yarım saat sonra gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı.
 
 
POLİSTEN MÜDAHALE SONRASI HATIRA FOTOĞRAFI
 
TAKSİM Gezi Parkı’nda 4 gündür süren nöbetin ardından polis bu sabah saatlerinde eylemcilere müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından Çevik Kuvvet ekiplerinin hatıra fotoğrafı çektirdiler.
 
 
Polis, Taksim Gezi Parkı'nda nöbet tutan gruba dün sabah olduğu gibi bu sabah da saat 05.00 sıralarında müdahale etti. Aralarında milletvekili ve sanatçıların da bulunduğu binlerce kişiye gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale edildi. Çeşitli yönlere kaçan kişiler ile peşlerindeki polis arasında Taksim, Dolmabahçe ve Harbiye'de çatışma çıktı. Eylemciler polise taşlarla karşılık verdi. Harbiye’deki müdahalenin ardından Çevik Kuvvet polislerinin gülümseyerek hatıra fotoğrafı çektirmesi dikkat çekti.