Suriye Şehidi Yalçın Koca Memleketine Uğurlandı

Suriye Şehidi Yalçın Koca Memleketine Uğurlandı

TSK'nınb PKK Terör Örgütü militanlarını temizlediği Suriye'nin Azez kentinde konvoya pusu kuran terör örgütü mensupları 1 askerimizi şehit ederken 3 askerimiz ise yaralandı.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarıyla terör örgütlerinden arındırılan Suriye'de Azez ile Afrin arasındaki üs bölgesine giden TSK konvoyuna, öğle saatlerinde Maranez köyü yakınlarında PKK/PYD'li teröristler tarafından havan saldırısı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 3 asker hafif yaralandı.,

ŞEHİT MEMLEKETİ ÇANKIRI'YA GÖNDERİLDİ

Suriye'de PKK/PYD'nin düzenlediği hain saldırı sonucu şehit olan sözleşmeli Er Yalçın Koca'nın naaşı, Gaziantep Havalimanı'nda yapılan askeri törenin ardından memleketi Çankırı'ya uğurlandı.

Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinde PYD'li teröristler tarafından düzlenen saldırıda şehit olan sözleşmeli Er Yalçın Koca'nın Kilis Devlet Hastanesinde yapılan otopsisinin ardından Kilis asri mezarlığına getirildi. Burada cenazesi yıkanan şehit Koca'nın naaşı, geniş güvenlik önlemleri altında memleketi Çankırı'ya gönderilmek üzere Gaziantep Havalimanına gönderildi.

TOPÇU ATEŞİYLE KARŞILIK VERİLDİ

Habertürk'ün DHA'ya dayandırdığı  habere göre TSK birlikleri saldırıya anında karşılık verdi. Azez ve Afrin bölgesindeki üsler ile Kilis sınırında konuşlu birliklerden, saldırının yapıldığı Minnag bölgesinde bulunan teröristler, topçu atışlarıyla vurulmaya başlandı.

KİLİS MEDYASI ŞEHİDİN ADINI PAYLAŞTI

cats-034.jpg

Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde PKK/PYD terör örgütü tarafından Suriye'deki TSK unsurlarına saldırı düzenlendi. Saldırıda bir asker şehit oldu. 3 asker de yaralandı. Şehit asker ile yaralı askerler, ambulans ile geniş güvenlik önlemleri altında Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede polis ve askerler güvenlik önlemleri aldı. Şehit askerin naaşı otopsi yapılmak üzere Kilis Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

YARALILAR BÖYLE TAŞINDI

TERÖR ÖRGÜTÜ HEDEFLERİ VURULUYOR

Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı Harekatı bölgesindeki askerler tarafından ateş destek vasıtalarıyla PKK/PYD hedeflerinin ateş altına alındı. Patlama sesleri Kilis'in sınır hattından duyulurken, bölgeye takviye askerler sevk edildiği öğrenildi.

(Mehmet Ali Dağ /İHA)