Seyit Torun: “hiç Heveslenme, Fotoroman Süleyman. Bizde Sana Yedirecek Belediye Başkanı Yok. Aklını Başına Al”

Seyit Torun: “hiç Heveslenme, Fotoroman Süleyman. Bizde Sana Yedirecek Belediye Başkanı Yok. Aklını Başına Al”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Eskişehir’de; “Hiç heveslenme, fotoroman Süleyman. Bizde sana yedirecek belediye başkanı yok. Aklını başına al. O bakanlığa yakışır hale gel. Ama bir kez daha söylüyorum. Yani eski defterleri karıştırıp, geçmiş davaları karıştırıp bir şey bulurum zannediyorsun, ama o defterler kararlar çok incelendi bulunamadı, sen de bulamayacaksın” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Eskişehir’de; “Hiç heveslenme, fotoroman Süleyman. Bizde sana yedirecek belediye başkanı yok. Aklını başına al. O bakanlığa yakışır hale gel. Ama bir kez daha söylüyorum. Yani eski defterleri karıştırıp, geçmiş davaları karıştırıp bir şey bulurum zannediyorsun, ama o defterler kararlar çok incelendi bulunamadı, sen de bulamayacaksın” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Seyit Torun, bugün; CHP milletvekilleri Jale Nur Süllü, Utku Çakırözer ve CHP’li belediye başkanları ile birlikte CHP Eskişehir İl Başkanlığı’nda açıklama yaptı. Torun, şöyle konuştu:

“YERELDE BAŞARDIK, GENELDE DE BAŞARACAĞIZ”

“Önümüzde önemli bir seçim var. Türkiye’de her seçim önemliydi. Ama 2017’de Cumhurbaşkanlığı hükümet sitemine geçtikten sonra, onun ülkemizde yarattığı tahribatı, bizi nasıl ayrıştırdığını her geçen gün karanlığa nasıl götürdüğünü gördükçe, bu seçimin önemini bir kez daha anlıyoruz. Bir kez daha Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni onlara onaylatmayacağız. Bu garabet sistemi inşallah bu seçimle birlikte ortadan kaldıracağız. Bu ülkeye güçlendirilmiş, demokratik, parlamenter sistemi hep birlikte getireceğiz. Bu yolda en büyük gücümüz belediyelerimiz, yerel yönetimlerimiz. 2019’da hep beraber, çok önemli bir olayı gerçekleştirdik. Bugün Türkiye nüfusunun yarıdan fazlasını yönetiyoruz. Ekonomik büyüklük olarak yüzde 70’ine hakimiz. Turizm potansiyeli olarak yüzde 90’lardayız. Yerelde başardık inşallah genelde de başaracağız.

“2019’DA BUNLARI SANDIKTA YENEBİLECEĞİMİZİİSPAT ETTİK”

‘Bunlar yenilmezler, sandıkla gitmezler’ deniyordu ya… 11 büyükşehri aldık, yaklaşık 250 belediyemiz var. 2019’da bunları sandıkta yenebileceğimizi ispat ettik. Demokratik yollarla göndereceğimizi ispat ettik. Şimdi sıra genel seçimlerde. Onu da hep beraber başaracağız.

Belediyelerimiz olağanüstü işler yapıyor. Eskişehir’e geldiğimizde Avrupa kentine gelmiş gibiyiz. Her yönüyle. Eskişehir’imiz her alanda örnek bir kent. Gittiğimiz birçok yerde Eskişehir’imizi örnek gösteriyoruz. Bütün belediye başkanlarımız iyi ki varlar. Türkiye genelindeki belediyelerimiz de her türlü baskıya, engellemeler, kumpaslara rağmen olağanüstü işler yapıyorlar. Birçok çözümü ürettiler. Şikayet etmeden, mazeret uydurmadan vatandaşa karşı sorumluluklarını yerine getirdiler. Bütün kamu kaynakları kapatılmış olmasına rağmen, kamudan destek almamasına rağmen, bütün anketlerde gururla söylüyorum; Cumhur İttifakı belediyelerinin her türlü kamu kaynağına ulaşmasın rağmen bizim belediyelerimiz onlardan çok daha başarılı.

“MÜFETTİŞİN OLMADIĞI BELEDİYEMİZ YOK”

Şu anda müfettişin olmadığı, soruşturmanın olmadığı bir belediyemiz yok. Uyduruk suçlamalarla, kumpaslarla bir şekilde belediyelerimiz baskı altına alınmaya çalışılıyor. Her anlamda önü kesiliyor. Yaptıkları hizmetler, o kadar iktidarı korkutmuş olsa ki, ne yaparız da bunların önünü keseriz, vatandaşın karşısında itibarsızlaştırırız bunun çabası içindeler. Aslında belediye başkanlarımızı cezalandırmıyorlar. Vatandaşımızı, halkımızı cezalandırıyorlar. ‘Milli irade milli irade’ dediler ya. Kendi iradelerinden başkasını kabul etmiyorlar. Geçmişte mağdur edebiyatı yaparak gelenler, bugün haksız, hukuksuz işlemleri ile belediyelerimize her türlü baskıyı kurdular.

Hele bir fotoroman Süleyman var ki, tam bir yüz karası. İçişleri Bakanlığı’nda bugüne kadar görev yapmış en liyakatsiz kişi. Tarih bunu yazacak. Biz o bakanlıkta, onun özel bir birim kurarak belediyelerimize nasıl kumpas kurduklarını biliyoruz. Bir müfettişin bulamadığını, başka bir müfettiş görevlendirerek, ‘ne yaparsanız yapın bulacaksın’ dediğini biliyoruz. Uyduruk davalarla, kararlarla belediyelerimizi sindirmeye çalıştığını biliyoruz. Hiç heveslenme, fotoroman Süleyman. Bizde sana yedirecek belediye başkanı yok. Aklını başına al. O bakanlığa yakışır hale gel. Ama bir kez daha söylüyorum Eskişehir’den. Yani eski defterleri karıştırıp, geçmiş davaları karıştırıp bir şey bulurum zannediyorsun, ama o defterler kararlar çok incelendi bulunamadı, sen de bulamayacaksın.

“BUNLAR YOKSULLUĞU YÖNETTİLER, BİZ YENMEK İÇİN UĞRAŞTIK”

Belediyelerimiz her türlü kumpasa, engellemelere rağmen; bu 3,5-4 yıl içinde olağanüstü işler yaptı. Seçim esnasında yardımları kesecekler diyorlardı ya, yardımları 4 kat arttırdık. 4 milyon 800 bin haneye 30 milyon liraya yaklaşan sosyal yardımlar yaptık. Bunlar yoksulluğu yönettiler, biz yenmek için uğraştık. Birçok belediye, yurt hizmeti vermezken 22 olan öğrenci yurt sayısını 83’e yükselttik. 162 olan kreş sayımızı 380’e çıkardık. 575 bin ihtiyaç sahibi öğrenciye 150 milyon liraya yaklaşan eğitim desteği verdik. Bir rakam vermek istiyorum. Bunlar her alanı betonlaştırıyorlar ya... Bizim belediyelerimiz yeşil alan üretti. Şu ana kadar 3478 yeni park hizmete açtı. Ve iktidarın vermediği tarım hizmetlerini, tarım desteklerini verdiler. Bugün iktidar; 25-30 milyar lira çiftçiye destek olurken, sadece bizim belediyelerimiz 10 milyara yakın destek verdi. Genel Başkanımızın son çağrısı ile birlikte şu anda günde 69 bin 750 öğrencimize beslenme çantası desteği veriyoruz. Üniversite öğrencilerimizle birlikte 104 bin öğrencimize ücretsiz bir öğün yemek veriyoruz. Kimin sorunu varsa çözüm üretmeye çalışıyoruz. Belediyelerimizin her türlü gelirleri, kaynakları elinden almasına rağmen olağanüstü işler başarıyoruz. Eskişehir bunun en önemli modeli. Diğer belediyelerimiz de Eskişehir gibi olmak için yoğun çaba içindeler. Kaynaklarını yerinde kullanıyorlar, israftan kaçınıyorlar.”

Kaynak: ANKA Haber Ajansı