Şanlıurfa'da valilikten skandal karar

Şanlıurfa'da valilikten skandal karar

Referandum sürecinde Evet lehine devlet imkanlarının seferber edilmesi skandallarına bir yenisi daha eklendi.

Başkanlık Anayasası referandumu için tğm yurtta tüm devlet imkanlarının sayısız örnekleri haber oldu. Bir skandal da Şanlıurfa'dan geldi. Birgün Gazetesinden, Serbay Mansuroğlu imzası ile verilen habere göre, Erdoğan'ın "Evet" mitingi için Valilik emri ile öğrenciler miting alanına taşınacak.

EĞİTİME BİR GÜN ARA

Şanlıurfa Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla okullara gönderdiği yazıda kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümü kutlamaları nedeniyle kentteki okullarda eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

ESAS AMAÇ

Şanlıurfa Valiliği’nden kamuoyuna yapılan açıklamada, kent genelindeki tüm okulların 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Cımhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı kutlama öncesi Valilik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 
“Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yılı dolayısıyla İlimiz genelinde ilk ve orta dereceli tüm okullar Valiliğimiz kararıyla 11 Nisan 2017 tarihinde bir gün süreyle tatil edilmiştir.”

EVET İÇİN SEFERBER EDİLİYOR 

‘Devlet gücü kötüye kullanılıyor’
HDP Urfa Milletvekili ve eski Eğitim Sen Urfa Şube Başkanı İbrahim Ayhan ise gazetemize yaptığı açıklamada kent genelinde devletin bütün olanaklarının ‘Evet’ için seferber edildiğini son olarak okulların da referandum için tatil edildiğini belirtti. Ayhan, “Bugüne kadar Urfa’da kurtuluş günü diye okullar tatil edilmemişti. Ama şimdi ‘Evet’ için öğrencilerin eğitim öğretim hakkı kesintiye uğratılıyor. 

HER OKULDAN 30 ÖĞRENCİ

Her okuldan en az 30 öğrencinin taşınması amaçlanıyor. Bu keyfi ve hukuksuz uygulamalar devlet gücünün kötüye kullanılmasını ortaya koyuyor” dedi. “Kentte halkla buluşmamız sürekli olarak engelleniyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçeceği güzergahta ‘Hayır’ afişleri bile kaldırıldı” diyen Ayhan, “Bu nasıl bir yönetim modeli istediklerini ortaya koyan bir tablo. Halkımızın buna karşı ‘Hayır’ demesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler