Saadet partisinden Erdoğan'ı çok üzecek şartlar

Saadet partisinden Erdoğan'ı çok üzecek şartlar

Saadet Partisi genel başkanı Temel Karamollaoğlu, Erdoğan'ın ittifak teklifi için bekledikleri şartları Fox Tv de İsmail Küçükkaya'ya açıkladı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın defalarca reddedilmesine rağmen Saadet Partisi ile ittifaktan vaçmeyerek teklif üzerine teklif göndermesi siyaset kulislerinde çeşitli yorumlara neden oldu. 

AKP TABANINDAN SAADET PARTİSİNE KAYMA

Saadet partisinin Erdoğan için neden bu kadar önemli olduğu tartışılırken sürekli öne çıkarılan oy oranından başka çok önemli bir özelliği de olduğu konuşulmaya başlandı. Erdoğan'ın yaptırttığı ve kamuoyundan gizlenen anketlerde AKP tabanından Saadet partisine yönelik kaymalar bulunduğu Erdoğan'ın da Mollaoğlu'na bu yüzden teklif üzerine teklif önerdiği konuşuluyor. 

CANLI YAYINDA NE DEDİ

SP lideri Temel Karamollaoğlu ise, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu. İttifakla ilgili açıklamalar yapan Karamollaoğlu şöyle konuştu: "Biz ilkeler üzerinde mutabakat sağlayabilirsek, ki bu herkesin sağlayabileceği mutabakat, ben iktidar partisinin de bunu sağlayabileceğini düşünüyorum. 

BAŞKANLIK SİSTEMİ SORGULANMALI

Başkanlık sisteminin sorgulanabilmesi lazım." 
İktidar ve muhalefetle dirsek temaslarının devam edeceğini söyleyen Karamollaoğlu, "Biz prensiplerin üzerinde duruyoruz. İttifak olabilir, bütün politikalar değişir, o zaman olur. Ama buna razı olur mu iktidar? 

TÜRKİYE DÜZE ÇIKAMAZ

Biz bu değişiklik olmadan Türkiye'nin düze çıkabileceğine inanmıyoruz" dedi. Karamollaoğlu, "Adaletin tesisi, hukukun üstün tutulması, insanların haklarını arayabileceği ortamın sağlanması, ekonomide yolsuzluklarla, israfla mücadele çok önemli" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler