Rutkay Aziz'in Erdoğan'a ' Faşist Mozart' yanıtı ağır oldu

Rutkay Aziz'in Erdoğan'a ' Faşist Mozart' yanıtı ağır oldu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son günlerde sanatçılara yönelik ağır ithamlarının son hedefi olan Tiyatrocu Rutkay Aziz'in , " Faşist Mozart " polemiğine yanıtı ağır oldu.

Cumhurbaşkanı bir Mozart bir Beethoven dinlesin. Belki iyi gelir" ifadesini kullanan sanatçı Rutkaz Aziz için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan Cumhurbaşkanı'nı bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır" ifadelerini kullanmıştı. Maynet'in haberine göre, Rutkay Aziz'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt geldi.

FAŞİZMİN NE OLDUĞU BİLİNEMİYOR

Usta tiyatrocu Rutkay Aziz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan Cumhurbaşkanını Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır" sözleri için, "Faşizmin ne olduğu o zaman tam bilinemiyor. Ben mi faşist oluyorum bu durumda Mozart mı oluyor faşist? Böyle bir durum varsa ben insanlık adına Mozart’ı korumaktan yanayım" dedi.

RUTKAY AZİZ TAM OLARAK NE DEMİŞTİ

CANLI YAYINDA AĞIR SÖZLER

Artı TV yayınına bağlanan Rutkay Aziz, aslında Erdoğan'a bir şey önermediğini belirterek, "Sadece bana Erdoğan'ın Fazıl Say konserine gideceği söylendi, bu konuda ne düşündüğüm soruldu. Ben de 'Çok iyi olur, Mozart ve Beethowen dinler, iyi gelir' dedim" şeklinde konuştu.

'MÜSVEDDE' CEVABI: MUHALEFETTE KİM VARSA...

Aziz, Erdoğan’ın bazı sanatçılar için kullandığı "müsvedde" lafı için de "Sanata ve kültür hayatımıza nasıl baktıklarının göstergesidir. Bu Metin'le başladı Müjdat'la, başka arkadaşlarla devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı, Metin'e ve Müjdat'a 'sanatçı müsveddeleri' derken aslında ucu açık bir laf ediyor. Yani muhalefette kim varsa, kim eleştirel bir yaklaşım içindeyse bunlar demek ki müsvedde oluyor. 

KİM MÜSVEDDE HALK BUNU KOYUYOR

Kim müsvedde, kim değil bunu halk zaten belli bir yerde kendisi getirip, koyuyor. Bunun ötesinde daha fazla muhatap tutmanın bir anlamı yoktur kendilerini" ifadelerini kullandı.

              OY VERMEK VE SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

0034.jpg

İlgili Haberler