RedHack'i Bulmuşlar!

RedHack'i Bulmuşlar!

Emniyet'in hazırladığı fezlekede Gezi Parkı direnişine destek veren Redhack, 'sanal terör örgütü' oldu.


‘Redhack’i sanal terörist yaptılar:


Ankara Emniyet Müdürlüğü geçtiğimiz gün Gezi Parkı eylemlerinin ardından düzenlenen “terör” operasyonlarında gözaltına alınan 23 kişi hakkında düzenleyip savcılığa gönderdi. Savcılığa verilen 86 sayfalık fezlekede, eylemlerin amacının “kaos ortamı oluşturarak halk ayaklanması çıkarmak suretiyle anayasal düzeni değiştirmeye yönelik” olduğu savunuldu.


REDHACK’İ BULMUŞLAR!

Emniyet’in hazırladığı fezlekede özellikle sosyal medyada da öne çıkan ve Gezi Parkı direnişini destekleyen Redhack’in yer aldığı öğrenildi. Fezlekede Redhack üyelerinin IP ve kimlik bilgilerinin yer aldığı öğrenildi. Bugüne dek yüzlerce toplumsal harekette, hackledikleri siteler ve tepkileriyle bilinen Redhack grubu, yıllardır aranıyordu ancak kimliği bir türlü öğrenilemezken, Redhack’e ulaşılamıyordu.

Emniyet, Kızıl Hackerlar’ın Twitter başta olmak üzere tüm internet faaliyetlerini mercek altına aldı. Emniyet hazırladığı fezlekeyi Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. Madde ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne gönderdi. Ergenekon savcısı Muammer Akkaş’ın yürüteceği soruşturmada, polisin IP adreslerini ve kimliklerini tespit ettiği Redhack üyeleri hakkında “sanal terör”den işlem yapılacak.
 














BU TWEETLER SUÇ OLDU

Hazırlanan fezlekede Redhack üyelerinin Gezi Parkı olayları sırasında Twitter’da attıkları tweetler de yer aldı. Redhack’in TheRedhack isimli twitter sayfasında halkı eyleme çağırdığı ve ‘suça teşvik’ ettiği bildirildi. Redhack’in 14-15 Haziran tarihlerinde attığı Gezi Parkı tweetleri şöyle:

“Bugün 14:00′dan sonra ülkenin her yerinde bütün meydanlarda”,

“Biz işlere yoğunlaşırken siz de bugünün eylemleri duyuruları açıklamaları acil istekleri”,

“Direniş haberi tagına yazın lütfen”,

“Direniş büyüyerek devam ediyor”,

“Direniş haberlerini buluşma noktalarını acil çağrıları”,

“Direniş haberi tagına yazalım takip edelim.”

“Eşit adil sömürüsüz sınıfsız bir dünya için kardeşlik için özgürlük için ve hürriyet için kalbimizle yürüyoruz. Yiğitseler durdursunlar bizi”,

“Kendi mitinglerinde bedava otobüs bedava yağmurluk – kılavuzluk bedava yemek verenler. Bize gelince toma, gaz, jop diyorlar susacak mısınız?”

“Gazi, Sarıgazi, Okmeydanı, Nurtepe, Çağlayan, 1 Mayıs, Gülsuyu. Sizi bekliyor eviniz. Kardeşiniz. Anneniz.”