Ramazan Öncesi Evlilik Sayısı Arttı

Ramazan Öncesi Evlilik Sayısı Arttı

Çankaya Belediyesi’nin yaptığı açıklamaya göre evlilik için başvuranların sayısı Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala yoğunlaştı. 9 Temmuz 2013 tarihinde başlayacak Ramazan öncesinde evlenmek için başvuran çift sayısı 5 bin 500’ü buldu.

Çankaya Belediyesi evlilik başvurularının Ramazan ayı öncesinde yoğunlaştığını bildirdi. 9 Temmuz 2013 tarihinde başlayacak Ramazan öncesinde evlenmek için başvuran çift sayısı 5 bin 500’ü buldu. 

Çankaya Belediyesi Evlendirme Birimi’ne yapılan nikah başvuruları, 9 Temmuz 2013’te başlayacak Ramazan ayı öncesinde arttı. Ramazan ayına kısa bir süre kala evlenmek için başvuranların sayısı 5 bin 500’ü buldu.

Ekonomik güçlüklerin evlenme sayısında bir düşüş yaratmadığını ifade eden yetkililer, evliliklerin Haziran ayında artmasından sonra Ramazan'a kısa bir süre kalan şu günlerde başvuruların yoğunlaştığına dikkati çekti. “Evlilik Öncesi Eğitim Programı”na katılımların da yoğun olduğunu belirten yetkililer, evlenecek çiftlerden isteyenlerin Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Nikah Salonu’nda verilen eğitim kapsamında, "Evlilik", "İletişim ve Yaşam Becerileri", "Aile ve Sağlık", "Aile ve Hukuk" gibi başlıklarda eğitim alabileceklerini belirttiler.