Polis'ten Yaralıya “leş” muamelesi... İşte böyle destan yazıyorlar

Polis'ten Yaralıya “leş” muamelesi... İşte böyle destan yazıyorlar

Gezi olayları sırasında bir çocuğun gaz bombası kapsülüyle vuran kişinin bulunması için yapılan gösteriye sert müdahalede bulunan polisin silah çektiği, bir yaralıyı leş gibi süreklediği ortaya çıktı

Gezi Parkı olayları sırasında başından gaz bombası kapsülüyle vurulan ve 90 güne yakın süredir komada olan 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın yaralayan polisin bulunması için yapılan gösteriye sert müdahalede bulunan polisin vatandaşlara silah çektiği, bir yaralıyı yerlerde sürükleyerek gözaltına aldığı ortaya çıktı.

Görüntüler, Okmeydanı’ndan İstanbul Adalet Sarayı’na zincir oluşturarak yürümek isteyen kalabalığa polisin sert müdahalesi sırasında çekildi. Görüntülerde bir emniyet amirinin vatandaşlara silah çektiği görülürken, bir grup polisin bir yaralı vatandaşı“akrep” diye adlandırılan zırhlı araca sürükleyerek getirdiği görülüyor.

Görüntülere göre; Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı olayları sırasında “destan yazdığını” söylediği polisler, yaralı ve kendinden geçmiş halde olan vatandaşı sürükleyerek getiriyorlar. Ambulans çağrılıp hastaneye gönderilmesi gereken yaralıyı zırhlı aracın kapısına sürtünerek bir kez daha yaralanabileceğine dikkat aldırmadan tepe üstü sürükleyerek, sanki araca bir insan, bir yaralı değil leş yüklüyorlarmış bindirip, tepesinden tutarak içeri tıkıyorlar.

İşte o izleyenleri dehşete düşüren görüntüler: