Ömer Fethi Gürer: Adalet Ve Kalkınma Partisiiktidarları, ‘modern Kölelik’ Dediğimiz Bir Anlayışla Sürdürülüyor

Ömer Fethi Gürer: Adalet Ve Kalkınma Partisiiktidarları, ‘modern Kölelik’ Dediğimiz Bir Anlayışla Sürdürülüyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Taşeron, geçici işçi; mevsimlik, sözleşmeli çalışanlar ne olacaklarını bilmiyorlar, çünkü Meclis’te bunlarla ilgili bir kanun teklifi de yok. Ücretlilerle ilgili getirdiğiniz artış, enflasyon karşısında alım gücünü destekleyen ve artıran bir artış da değil. O nedenle Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarları, ‘modern kölelik’ dediğimiz, çalışanın hakkını vermeyen, gasp eden bir anlayışla sürdürülüyor. Bunun bu ülkeye hayrı olmadığı insanların yaşadığı mağduriyette görü

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Taşeron, geçici işçi; mevsimlik, sözleşmeli çalışanlar ne olacaklarını bilmiyorlar, çünkü Meclis’te bunlarla ilgili bir kanun teklifi de yok. Ücretlilerle ilgili getirdiğiniz artış, enflasyon karşısında alım gücünü destekleyen ve artıran bir artış da değil. O nedenle Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarları, ‘modern kölelik’ dediğimiz, çalışanın hakkını vermeyen, gasp eden bir anlayışla sürdürülüyor. Bunun bu ülkeye hayrı olmadığı insanların yaşadığı mağduriyette görülüyor” dedi.

Memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapılmasını ve en düşük emekli aylığının 5 bin 500 liraya yükseltilmesini öngören teklif, dün TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“2008 yılında aylık bağlama oranı, yüzde 70'ten yüzde 30'a düşürüldü. Ne deniyor? ‘Biz, emekli maaşının artışını sağladık’ Hayır, gasp ettiğiniz hakkın bir kısmını iade ediyorsunuz, emeklinin hakkını vermediniz.

“ÜLKEYİ BU HALE GETİRDİNİZ VE VERDİĞİNİZ ÜCRET ARTIŞINI ‘MÜJDE’ DİYE VERİYORSUNUZ”

Erdoğan, o dönemde yaptığı açıklamada, ‘Bu zalim yönetim, bu aziz millete bir bardak çay ile bir simidi bile layık görmüyor. Bunların peşinden nasıl gideceksiniz? Evin kirasını kim ödeyecek? Elektrik parasını kim ödeyecek? Su parasını kim ödeyecek? Çoluk çocuğun okul masrafını kim karşılayacak’ diyordu. İşte, ülkeyi bugün bu hâle getirdiniz ve verdiğiniz ücret artışını‘müjde’ diye veriyorsunuz.

“BU, ÖVÜNÜLECEK BİR ÜCRET DEĞİL, UTANILACAK BİR ÜCRETTİR”

Emekliler, beyaz eti dahi alamaz duruma gelmişler. Sabahları bayat ekmeğin ya da ucuz kıymanın alınabileceği yerlerde kuyruk oluşturuyorlar. Pazara çıkamıyorlar, markete gidemiyorlar. Torunlarının yüzüne bakacak hâl kalmamış. 5 bin 500 liraya çıktı diye övünüyorsunuz. Bu, övünülecek bir ücret değil, utanılacak bir ücrettir.

“ADALET VE KALKINMA PARTİSİİKTİDARLARI, ‘MODERN KÖLELİK’ DEDİĞİMİZ BİR ANLAYIŞLA SÜRDÜRÜLÜYOR”

Biz, bir öneride bulunuyoruz; örneğin, ehliyet affını getirin, hiç kimsenin canına kastetmemiş 1 milyona yakın insanın bir nedenle hata işlemiş ehliyeti alınmış, bunların çoğu şoför, bir kez de bunlara af getirin diyoruz, bunu getirip burada gündeme almıyorsunuz. ‘Emeklilikte yaşa takılanların 2022 yılı sonunda sorununu çözeceğiz’ dediniz; bugün yeni yılın ilk ayının 11'i oldu, hâlihazırda olanlarla ilgili Meclis’e bir kanun teklifi getirmediniz. Taşeron, geçici işçi; mevsimlik, sözleşmeli çalışanlar ne olacaklarını bilmiyorlar, çünkü Meclis’te bunlarla ilgili bir kanun teklifi de yok. Ücretlilerle ilgili getirdiğiniz artış, enflasyon karşısında alım gücünü destekleyen ve artıran bir artış da değil. O nedenle Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarları, ‘modern kölelik’ dediğimiz, çalışanın hakkını vermeyen, gasp eden bir anlayışla sürdürülüyor.”

Kaynak: ANKA Haber Ajansı