OKULDAN ATATÜRK RESMİNİ KALDIRDILAR

OKULDAN ATATÜRK RESMİNİ KALDIRDILAR

Erenköy Kız Anadolu Lisesi'nde ikinci yarı eğitim ve öğretimin başlaması ile birlikte, kimin çektiği belirtilmeyen fotoğraflar sosyal medyaya düştü.

İddialara göre Atatürk resimlerinin yerini Osmanlı temalı figürler aldı. Fotoğraf kareleri ile desteklenen açıklamalarda Atatürk temalarının da aralarında bulunduğu birçok tablo ve panonun okulun bodrumuna indirildiği, duvarlardaki resimlerin boyanarak üzeri kapatıldığı belirtildi. Eğitim kuruluşunun sembolü haline gelen büyük aynanın da hurdacıya verildiği öne sürüldü.

Tarihi, konumu ve yetiştirdiği önemli isimler itibariyle İstanbul'un en köklü okulları arasında gösterilen, geçtiğimiz yıllardaki adıyla Erenköy Kız Lisesi'nde 2014 - 2015 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın ikinci yarısında yaşanan gelişme, birçok EKL mezunu ve velinin tepkisiyle karşılandı.

OKUL YÖNETİMİNDEN AYRINTILI BİLGİ İSTEYECEKLER...

Sosyal medya üzerinde yapılan yorum ve açıklamalara göre öğrenci velileri, sivil toplum örgütleri, mezunlar ve vatandaşlar,  koridorlarındaki fiziki değişime yönelik okul yönetiminden bilgi isteyecek; duygu ve düşüncelerini ileterek itirazda bulunacak. Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yapılan bazı duyurularda 16 Şubat Pazartesi günü okula ziyarette bulunulacağı belirtildi. Gözler; "Erenköy Kız Lisesi'nde neler oluyor" sorusunun yanıtlanacağı önümüzdeki günlere çevrildi.

Kaynak:Haber Kaynağı