ODTÜ'nün Gerçek Mezunlarından Kapak Açıklama

ODTÜ'nün Gerçek Mezunlarından Kapak Açıklama

ODTÜ öğrencilerinin mezuniyet törenlerinde gösterdikleri duruşun arkasında olduklarını açıkladılar.

ODTÜ'NÜN GERÇEK MEZUNLARINDAN AÇIKLAMA

Cuma Hikmet
Gerçekleştirdiği mezuniyet töreninde öğrencilerin hazırladıkları, direnişe destek pankartları ile ODTÜ yine fark yaratmış ve tüm yurtta hayranlıkla karşılanmıştı. Mezuniyet töreninin ardından ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı bir kınama açıklaması yapmış, yandaş medya tarafından bu kınama manşetlere taşınmıştı. İktidar ve yandaşlarının, Türk halkı tarafından artık ezberlenmiş metodlarından olan bu kandırmacaya, ODTÜ'nün gerçek mezunlarının oluşturduğu ve kuruluşu neredeyse ODTÜ geçmişine dayanan ODTÜ MEZUNLAR DERNEĞİ bir açıklama yayınlayarak, mezun oldukları ODTÜ öğrencilerinin mezuniyet törenlerinde gösterdikleri duruşun arkasında olduklarını açıkladılar.

10 Yıldır AKP iktidarının her zeminde yaratmaya çalıştığı ilizyonun bir parçası olan kınama açıklamasının ardından ,Gerçek Mezunları temsil eden ODTÜ MEZUNLAR DERNEĞİ'nin bu açıklamasını bir kez daha yayınlamak gereği duyduk.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ

İŞTE  ODTÜ'NÜN GERÇEK MEZUNLARINDAN MEZUNİYET TÖRENİ AÇIKLAMASI.


30 Haziran 2013 Pazar günü ODTÜ’de yapılan diploma töreninde, öğrencilerin güncel konularda taşıdıkları afiş ve pankartlar kendi yaratıcılıklarının ve özgür düşüncelerinin, her zaman daha iyiyi, daha güzeli arayan araştırıcı, sorgulayıcı tavrın, sınırsız mizah anlayışının ve hiçbir zaman biat etmeyen, boyun eğmeyen ODTÜ kültürünün ürünleridir. ODTÜ Öğrencileri Siyasi İktidar tarafından yerleştirilmeye çalışılan dışlayıcı, ötekileştirici, baskıcı biat kültürüne yazdıkları afiş ve pankartlarla kendi tarzlarında eleştiri getirmişlerdir. ODTÜ Öğrencilerini bu onurlu duruşlarından dolayı kutluyoruz. Öğrencilerin mezun oldukları bölümlerle ilişkilendirerek mizahi bir dille görüşlerini ifade ettikleri afiş ve pankartlar ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı adlı kerameti kendinden menkul bir kuruluş tarafından kınanmış ve bu vakfın bazı çevrelerde ODTÜ Mezunları Derneği ile karıştırıldığı görülmüştür.
 
Söz konusu vakfın ODTÜ Mezunları Derneği ile hiçbir şekilde ilişkisi ve bağlantısı olmadığı gibi, bu kuruluş fikirsel düzlemde de ODTÜ Mezunları Derneği’nin tüzüğünden gelen ODTÜ’lü duruşunu temsil etmemektedir. Mezunları sınırlı yapıları ile vakıflar temsil etmez, mezunların toplandığı çatı derneklerdir.
 
ODTÜ Mezunları Derneği ve ODTÜ Mezunları Konseyi, Ankara’da 13.700 ODTÜ mezunu üyesiyle, yurt içi ve yurtdışında ODTÜ Mezunları Dernekleri adı altında kurulmuş otuza yakın dernek, şube ve temsilcilikleri ve üye sayısı 30.000’leri geçen yapısı ile ODTÜ’nün Yönetimiyle, öğrencisiyle, öğretim üyesiyle özgür ve bilimsel düşünceyi savunan onurlu duruşunu her zaman desteklemiş ve desteklemeye devam edecektir. 
 
Bilgi kirliliğini gidermek amacıyla tüm kamuoyuna saygı ile duyurulur.