ODTÜ'lü polisler 'Gırgır'da

ODTÜ'lü polisler 'Gırgır'da

Haftalık mizah dergisi 'Gırgır' bu hafta kapağına üniversitelerin güvenliğini polislerin sağlayacağı yönündeki gelişmeleri taşıdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisinde üniversitelerden özel güvenliğin kaldırılıp, yerine polislerin geleceğini söylemesi, haftalık mizah dergisi Gırgır 'ın kapağına yansıdı.

Başbakan Erdoğan ABD gezisinde 2 gün önce yaptığı açıklamada stat ve üniversitelerden özel güvenliğin çıkarılacağını, polisin geri döneceğini duyurmuştu. 

Futbolda son günlerde artan şiddet olaylarına karşı adımlar atacaklarını belirten Erdoğan, "Kulüpler, federasyon ve medya birlikte çalışın. Biz de hükümet olarak üstümüze düşeni yaparız. Özel güvenliği çıkartacağız. Çünkü danışıklı dövüş oluyor" dedi.

Başbakan üniversitelerde de özel güvenliğin kaldırılacağını polislerin geri geleceğini söylemişti.

Başbakan'ın açıklamalarının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Başbakan Yardımcısı Başir Atalay da yaptıkları ayrı açıklamalarda 19 Mayıs Pazar günü stad ve üniversitelerde özel güvenliklerin yetersiz kaldığını belirterek polislerin üniversite ve stadlara geri geleceğini duyurmuşlardı.

Bu açıklamalar üzerine "Polis devletine doğru mu gidiyoruz?" sorusu gündeme gelmişti. İçişleri Bakanı Muammer Güler de bugün yaptığı açıklamada iddiaların doğru olmadığını savunmuştu.