MUHARREM İNCE AKP SINIFTA KALDI

MUHARREM İNCE AKP SINIFTA KALDI

CHP'nin 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday gösterdiği Muharrem İnce iktidarın corona virüsü salgınıyla mücadelede sınıfta kaldığını söyledi

CHP'nin 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday gösterdiği Muharrem İnce, iktidarın corona virüsü salgınıyla mücadelede sınıfta kaldığını söyledi.

Sözcü'nün haberine göre: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa kararı almasını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifa kararını kabul etmemesini değerlendiren Muharrem İnce, “Bu bir saray tiyatrosudur” dedi.

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’yla Çalar Saat programına katılan İnce’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

* Bakanlar Kurulu’nun içerisinde Erdoğan’ın haberi olmadan AŞ EVİ KAPATIYORLAR

* Seçimden önce CHP’liler gelirse sosyal yardımlar kesilir diyordu. Şimdi aş evi kapatıyorlar. Olacak iş değil.

* Dünya siyaseti bırakmış sadece virüsle uğraşıyor. Ama Türkiye’de Cumhurbaşkanı ve hükümet hâlâ siyaset peşinde…

* Devletler millet için vardır. 5 milyon aile aşırı yoksul. Bu hanelere 2 bin liralık alışveriş çeki vereceksin. Bu çekle gıda alabilecek, parfüm alamayacak, içki alamayacak. Üç ay boyunca vereceksin.

TULUMBADAKİ SU BİTTİ

Erdoğan ortalıkta görünmüyor.

* Türkiye’nin büyüklüğündeki bir ülke için 4-5 milyar lira para değil. Gerekiyorsa para basacaksın, gerekiyorsa borç alacaksın. IMF’ye borç veren bir ülkenin nasıl para kaynağı olmaz? Tulumbadaki suyun bittiğini, IMF’e borç verdik palavralarını biliyoruz.

* Maske dağıtmayı beceremeyenler, bugün sosyal yardım dağıtmaya kalkıyor. Maske-kolonya dağıtamayanlar, fakir vatandaşa ev kal aç kal diye propaganda yapıyor.

* Çiftçiye acil ücretsiz tohum ve alım garantisi verilmeli. Hükümetin aldığı her kararı dikkatlice inceliyorum. Uygulamalar o kadar kötü ki…

* Sokağa çıkma yasağını Anadolu Ajansı duyurdu. Sokağa çıkma yasağını AA mı duyurur? Ya Cumhurbaşkanı duyurur ya İçişleri Bakanı duyurur.

KAYNAK: Sözcü

İlgili Haberler