MGK'dan Süreç Açıklaması

MGK'dan Süreç Açıklaması

'Çabaların kalıcı netice vermesi için!..'

'Çabaların kalıcı netice vermesi için!..'

Milli Güvenlik Kurulu'ndan terör örgütleriyle mücadele açıklaması...

ANKARA
25.04.2013 19:32
 
 
Milli Güvenlik Kurulu Olağan toplantısı sona erdi. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan çalışmaların görüşüldüğü belirtilirken, "Çabaların kalıcı netice vermesi için alınması gerekli ilave tedbirler değerlendirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.
 
YÜRÜTÜLEN FAALİYETLERİN KALICI NETİCE VERMESİ İÇİN ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER DEĞERLENDİRİLDİ
 
4 saat süren Milli Güvenlik Kurulu'nun nisan ayı olağan toplantısı toplantısı sonrası bildiri yayımlandı. halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan çalışmaların görüşüldüğü belirtilen bildiride, "Halkımızın huzur ve güvenliğini temin amacıyla yürütülen faaliyetler görüşülmüş. bu kapsamda sarf edilen, çabaların kalıcı netice vermesi için alınması gerekli ilave tedbirler değerlendirilmiştir. Tüm terör örgütleri ile mücadelede kararlığımızın devamı uluslararası toplumla kordinasyon ve işbirliğinini önemi bir kez daha vurgulanmıştır" denildi. 
 
SURİYE'DEKİ GELİŞMELER
 
Toplantıda Suriye'deki son gelişmelerinde değerlendirildiği belirtilirken, "Suriye'deki gelişmelerin insani boyutu, bölgesel güvenlik ve istikrara yönelik etkileri de dahil olmak tüm ayrıntılar görüşüdü. Önümüzdeki günlerde atılacak adımlar değerlendirildi. Ülkemizdeki barınma merkezlerinde misafir edilen sayıları 200 bine yaklaşan Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması için yürütülen çalışmalar da gözden geçirilmiştir" ifadeleri kullanıldı. 
 
IRAK'A DESTEK SÜRECEK
 
Irak'ta istikrarın sağlanması için gerekli desteğin sürdürüleceğine dikkat çekilirken, "Irak'ta meydana gelen gelişmeler,görüşülmüştür. Bu ülkede kalıcı istikrarın tesisine yönelik desteğimiz sürdürülecek. Türkiye Irak ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi yönündeki irademiz teyit edilmiştir" ifadelerine yer verildi. 
 
ORTADOĞU'DA BARIŞ SÜRECİ
 
Ortadoğu'daki barış süreci ile ilgili olarak ise, "Barış sürecine ivme kazandırılması doğrultusundaki çabalar ve Filistinli gruplar arasındaki iç uzlaşı sürecinde meydana gelen gelişmeler değerlendirilmiştir" denildi.