METROBÜS KAZASINDA ŞOK EDEN İDDİA

METROBÜS KAZASINDA ŞOK EDEN İDDİA

E-5 kapandı her iki aracın şöförü de ağır yaralı

Merter’de meydana gelen metrobüs kazasında yaralanan Tanju Uçkan’ın tedavisi Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ediyor. Kazayla ilgili bilgi veren Uçkan, karşı yönden gelen minibüs ile metrobüsün kafa kafaya çarpıştığını söyledi.

HER YER AMBULANSTI

Uçkan, “Bayrampaşa Maltepe’den bindim. Eşim ve küçük kızımla misafirlikten geliyordum. Merter’e gelmeden 20-30 metre kala metrobüs E-5′e fırladı. E-5 fırlayınca minibüs ile kafa kafaya vurdular. O esnada sarsılmadan dolayı şok geçirdim ve bayıldım. Uyandığımda her yer ambulanstı. Çoğu gidip geliyordu. Baya bir yaralı vardı yani.” şeklinde konuştu.

ŞÖFÖRÜN UYUDUĞU İDDİA EDİLİYOR

Metrobüs ile minibüs kafa kafaya çarpıştı: 10 yaralıMetrobüs ile minibüs kafa kafaya çarpıştı
Uçkan, açıklamasında şöyle devam etti: “Metrobüs şoförünün uyuduğu iddia ediliyor. Öyle söylentiler var. Ben göremedim. Ben şoförün arkasındaki koltukta oturuyordum. Allah’tan demirlere tutundum. Tutunmasaydım çocukla beraber ön camdan fırlayacaktım. Eşim orta tarafta olduğu için bir şey olmamış. Çocuğumun da kafası kanadı başka bir şeyi yok.”
Kazadan dolayı davacı olacağını ve olayın peşini bırakmayacağını belirten Uçkan, “Mağdurum. Çalışıyordum. Evde tek çalışandım. Özel sektörde çalışıyordum. Ayağımda iki kırık var. Ameliyat diyorlar ama heyet daha karar vermedi. Neye karar verecek bilmiyorum. Dünden bu yana sadece alçıya alındı. Öğleden sonra ameliyata gireceğim karar verirlerse.” ifadelerini kullandı.

metrobus-soforu-uyuyordu-iddiasi-371.jpg

SERVİS MİNÜBÜSÜ

Kaza, saat 00.15 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Atatürk Havalimanı'ndan aldığı Rus uyruklu bir yolcuyu şehir merkezine götüren Salih Doğan yönetimindeki özel bir turizm şirketine ait 34 MTT 12 plakalı servis minibüsü, Merter'de bir aracın sıkıştırması sonucu kontrolden çıkarak, bariyerleri parçaladı ve metrobüs yoluna girdi. Bu sırada, Avcılar yönüne gitmekte olan 34 TP 2277 plakalı metrobüs de duramayarak servis minibüsü ile kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle her iki araç da E-5 Karayolu'nun iki yönüne savruldu. Kaza sonrası metrobüs sürücüsü Yasin Yıldırım ve minibüs sürücüsü Salih Doğan araç içerisinde sıkışarak ağır yaralanırken, metrobüsteki 12 yolcu da hafif yaralandı. Yolcular, ambulansların gelmesini beklemeden, kendi imkanlarıyla hastanelere gitti.

BİR SAATTE ZOR ÇIKARILDI

Metrobüs sürücüsü Yasin Yıldırım ambulansla hastaneye kaldırılırken, araç içinde sıkışan minibüs sürücüsü Salih Doğan'ın kurtarılması için de itfaiye ekibi seferber oldu. Yaralı sürücü, ekiplerin 1 saati aşkın süren çabası sonucu kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

E-5 KAPANDI

Kaza nedeniyle E-5 Karayolu'nun Edirne ve Ankara istikameti trafiğe kapandı. Yolun trafiğe kapanmasıyla yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Metrobüs seferleri de kaza nedeniyle her iki istikamette de durduruldu. Metrobüslerden inen yolcuların yürüyerek yakınlardaki otobüs duraklarına gittikleri görüldü. Her iki aracın da yoldan kaldırılmasının ardından metrobüs seferleri yaklaşık 2 saat sonra yeniden başladı.

METROBÜS İLE MİNİBÜS KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI; İKİSİ AĞIR 14 YARALI

Kaynak:Haber Kaynağı