Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteorolojiden güneşli günler geçiren İstanbul'a sağanak yağış uyarısı yapıldı,İşte yurt genelinde 5 günlük hava durumu


Son haftalarda sürekli sürpriz yapan ve mevsim normalleri dışında gelişmeler yaşanan hava koşullarına İstanbul için bir yenisi eklendi .

İSTANBUL VE MERMARA'YA UYARI

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde yağış beklenmiyor. Kuzey ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Marmara Bölgesinin güneyi ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu ile Yozgat, Sivas ve Kayseri çevrelerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

6-10 DERECE ARTIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının batı ve iç kesimlerde 6 ila 10 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle batı ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de zamanla güney yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 Km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

YARIN YAĞIŞ VAR

Meteoroloji'den yapılan 5 günlük hava durumu değerlendirmeleri yayınlandı. Buna göre sıcak bir gün yaşayan İstanbul'da yarın ve pazartesi günü kuvvetli yağış etkili olacak. Pazar günü 20 derece olan sıcaklık pazartesi günü 15 dereceye düşüyor. Salı günüden itibaren ise güneş ve sıcak hava geri dönecek.

İlgili Haberler