Meteorolojiden sağanak ve kar yağışı uyarısı

Meteorolojiden sağanak ve kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürülüğü başta İstanbul ve çevresi olmak üzere yurdun bir çok kesiminde sıcaklıkların azalacağı ve kuvvetli sağanak yağış ve bazı illerde kar yağışı görülebileceği yönünde uyarı açıklaması yaptı.

İstanbul'da arşiv görüntülerini izlediğiniz sağanak yağış sonrası yaşananların benzeri sorumların tekrar edebileceği yönünde Meteotroloji Genel Müdürlüğünden uyarı geldi.

SOĞUK VE AŞIRI YAĞIŞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika hava durumu açıklamalarına göre yurtta bu hafta soğuk hava etkili olacak, birçok ilimizde ise sağanak yağış etkili olacak. Öte yandan sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

İŞTE O İLLER

Açıklamaya göre, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde kuvvetli, yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağış bekleniyor.

008.jpg


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul,İzmir, Manisa, Balıkesir Kırklareli’nin doğusu, Çanakkale'nin iç kesimleri, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Düzce, K. Maraş, Osmaniye, Ordu, Giresun, Trabzon, Hatay, Sivas çevreleri ve Samsun’un iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; K. Maraş, Diyarbakır, Adıyaman, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Ş. Urfa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Ekim ayının son haftasını yaşadığımız bugünlerde Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Hava sıcaklıklarında 7-8 derecelik ani sıcaklık düşüşü beklenirken yurdun tümünde yağışlar görülecek. Yarından itibaren yağmur olarak yurdu sarmaya başlayacak. İstanbul'da hava 3 günde 8 derece birden düşecek. Yağmur ve soğuk aynı anda etkileyecek. Ankara'da ise Çarşamba günü 19 derece olan hava sıcaklığı, perşembe günü 9 derece birden düşerek ciddi bir soğuk yaşatacak.

HAVA SICAKLIĞI: İçkesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yarın iç kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ 

Yağışların; K. Maraş, Diyarbakır, Adıyaman, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Ş. Urfa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

VATANDAŞLAR UYARILDI

Perşembe akşam saatlerine kadar sürecek yağışlar sonrası ani sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar ile ulaşımda kar yağışının yol açabileceği aksamalara karşı vatandaşlar uyarıldı.

İlgili Haberler