METEOROLOJİ ANTALYA'YI UYARDI

METEOROLOJİ ANTALYA'YI UYARDI

Bölgede gökgürültülü kuvvetli sağanak yağış, iç kesimlerde kar ve karla karışık yağmurla birlikte soğuk havanın beklendiği uyarısında bulunuldu.


Meteoroloji Antalya 4’üncü Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla için “yağmur, soğuk ve kar” uyarısı yaptı.

HAFTAYA YAĞIŞLI BAŞLANGIÇ

Batı Akdeniz’de yüksek basınç etkisi altında yağışsız bir dönem yaşandığının belirtildiği uyarıda, beklenen yağışın hafta başından itibaren bölgeyi etkisine alacağı, beraberinde ise hava sıcaklığında büyük düşüşler yaşanabileceğine dikkat çekildi

KUVVETLİ YAĞIŞ VE SOĞUK UYARISI

28 Kasım Pazartesi günü batı kesimlerden başlayıp Orta Akdeniz üzerinden yağışlı ve soğuk havanın etkisi altına girileceğinin vurgulandığı açıklamada, bölgede gökgürültülü kuvvetli sağanak yağış, iç kesimlerde kar ve karla karışık yağmurla birlikte soğuk havanın beklendiği uyarısında bulunuldu.

ÇARŞAMBA GÜNÜNE DİKKAT
Meteoroloji Antalya 4’üncü Bölge Müdürlüğü’nün uyarısı şöyle: 

“28.11.2016 Pazartesi günü; tüm bölgede görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Muğla genelinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

29.11.2016 Salı günü; bölge genelinde gerçekleşecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

30.11.2016 Çarşamba günü; görülecek yağışların bölgenin doğusunda sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenmektedir. Hafta başından itibaren beklenen kuvvetli sağanak yağışların; hafta ortasından itibaren ise karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışlar ile hissedilir derecede sıcaklık azalmasının sebep olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması, meteorolojik tahmin ve uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.”

Kaynak:Haber Kaynağı