MERKEZ BANKASI FAİZ ANKETİ DOLARI YENİDEN SIÇRATTI

MERKEZ BANKASI FAİZ ANKETİ DOLARI YENİDEN SIÇRATTI

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in bu gün "Trump yüzünden yükseldi" açıklaması yaptığı dolar, merkez Bankasının faiz artırmayacağı beklentisi üzerine yeniden yükselmeye başladı.

Merkez Bankası'nın Perşembe günü yapacağı faiz toplantısı öncesi düzenlenen anketlerin faizlerde artışın 0.25 puan olacağı ya da sabit kalacağı yönünde çıkması doların yönünü yeniden yukarı çevirdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın artmasını istemediği faiz hadleri doları tırmandırıyor.

TOPLANTI ERTELENDİ PİAYASALAR TEDİRGİN

Başbakan Binali Yıldırım'ın İstanbul programı nedeniyle bugün yapılması planlanan Ekonomi Koordinasyon kurulu (EKK) toplantısının ertelenmesine karşın gün içinde 3.35 - 3.36 lira dolayında hareket eden dolar akşam saatlerinde 3.3850 lira düzeyine kadar çıktı. Gün içinde 3.56 - 3.57 lira aralığında işlem gören euro da 3.59 liranın üzerine çıkarak rekor düzeylerine yaklaştı.

EN ÇOK TÜRK LİRASI DEĞER KAYBETTİ

Küresel piyasalardaki gelişmelerin yanında, Türkiye'deki artan iç politik gerginliklerin etkisiyle, geçen haftanın son işlem gününde lira karşısında art arda yeni rekor düzeylere tırmanan dolar 3.4069 liraya ve euro da 3.6011 lira ile yeni tarihi rekor düzeylere tırmanmıştı. Ardından düzenlenen EKK toplantısının etkisiyle dolar 3.37 - 3.37 ve euro da 3.57 - 3.58 aralığına çekilmişti.

İLK ZAM AKARYAKITA YAPILDI ENFLASYON YÜKSELECEK

Çeşitli kurumların yaptıkları anket sonuçlarında, liranın büyük ölçüde zayıflamasına karşın, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) Perşembe günü düzenlenecek toplantısında faizlerde ya 0.25 puanlık bir küçük artış olacağı, ya da değişiklik olmayacağı yönündeki beklentiler ağırlık kazanıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı