MADENDE KALAN SON İKİ CENAZE DE ÇIKARILDI

MADENDE KALAN SON İKİ CENAZE DE ÇIKARILDI

Son iki işçinin cenazeleri çıkarıldı.

Soma'da salı gününden buyana devam eden arama kurtarma çalışmalarında bugün saat 15.10 itibarıyla içerideki son iki işçinin de cenazesi dışarı çıkarıldı. Ambulansa konulan işçilerin cenazesi DNA testi ve otopsi için Akhisar Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

BAKANDAN BASIN TOPLANTISI

Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği Eynez bölgesinde Soma Holding'e ait madendeki arama kurtarma çalışmalarının sonunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, basın toplantısı yaptı. Bakan Yıldız, hadisenin başında kriz ve koordinasyon merkezi kurulduğunu, kesintisiz çalışıldığını, 1300 personelin görev yaptığını anlattı. Bakan Yıldız, şunları söyledi:

"Birlik ve beraberliğin çok iyi bir örneğini sunmuş oldular. Koordinasyonun bundan sonra devam edeceğini söylemem lazım. Buradan çekip gitmiyoruz. Psikososyal destekle beraber Aile Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı'yla buradaki ailelerin yanında olacağız. Kazanın sebepleriyle alakalı adli ve idari soruşturmaları başlattık. Savcı, bilirkişi ve iş müfettişlerinden grup, ulaşabildikleri yere kadar gittiler. Gerçek nedenini teknik ve idari açıdan değerlendireceğiz. Madencilik dünyamızın buradan çıkartacağı çok ama çok fazla ders var. Bizim için acı bir tecrübe oldu."

Kaynak:Haber Kaynağı