Kuğulu Parkta Neler Yaşandı...

Kuğulu Parkta Neler Yaşandı...

İstanbul Taksim'de Gezi Parkı'na yapılmak istenen müdahale tüm Türkiye'de protesto edildi. Ankara Kuğulu Park'ta toplanan 5 bine yakın insan AKP istifa sloganlarıyla hükümeti protesto etti.

İstanbul Taksim'de Gezi Parkı'na yapılmak istenen müdahale tüm Türkiye'de protesto edildi. Ankara Kuğulu Park'ta toplanan 5 bine yakın insan AKP istifa sloganlarıyla hükümeti protesto etti.
 
Gruplar halinde insanlar Kuğulu Park’a 18.30’dan itibaren gelmeye başladılar. Saat 19.00 olduğunda beş bini aşan kalabalık hep bir ağızdan AKP istifa sloganları attı
.
19.35 sularında CHP örgütü Dağ Başını Duman Almış Marşıyla Kuğulu Park’a girince, halk daha büyük bir coşkuyla bağırmaya başladı: “Faşizme karşı omuz omuza…” Bu bir dayanışma ve CHP’yi içine sindirme hareketiydi.

CHP’li Emine Ülker Tarhan, Levent Gök, Adnan Keskin, Oğuz Oyan, Birgül Tamaylıgil, İzzet Çetin ve bir kaç CHP milletvekili de kalabalığın içinde yerini aldı.

Protestolar giderek yükseldi ve bütün Tunalı Hilmi Caddesi’ni kapladı.
En ilginç olan konu ise, çevrede bir tek resmi polisin olmamasıydı. Daha önce toplantıyı dağıtmak veya engellemek için hazır bulunan polislerden hiçbiri yoktu. Tek bir polis bile ortalıkta görünmedi.
 
Ancak elbette herkes biliyordu ki, kalabalığın içi sivil polis doluydu. Nitekim tam kalabalık dağılmaya başladığı sırada, nereden geldiği belli olmayan iki sis bombası atıldı ve millette panik yarattı. Ancak istenen olmadı. Kalabalık çok sakin hareket etti ve Kuğulu Park’tan Akay Kavşağına ve oradan da Kızılay’a “İstanbul’a destek” yürüyüşü yaptı.

CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, “Bu artık AKP’ye karşı milat sayılabilecek bir hareketin başlangıcıdır. Başbakan’ın bir sözü vardı, hatırlar mısınız: ‘Karar verdik yapacağız,” diye. Aslında bu ‘karar verdik yıkacağız’ demekti. Artık insanlar tek taraflı karar verilip uygulanmasına tepki göstermeye başladılar” dedi.
 
Aynı anda Kızılay’da da “alkol yasası ve iki ayyaş” sözleri için CHP il örgütünün toplandığını belirten Tarhan, Başbakan’lığın önüne çelenk koymak için hareket eden Levent Gök’ün polis tarafından engellendiğini belirtti. Bu olayların önemli bir toplumsal tepki olduğunu söyleyen Tarhan, AKP için her şeyin “ben yaptım oldu” mantığına halkın demokratik tepkisi olduğunu söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan ise, AKP’nin sürekli olarak kendi bildiğini toplumun tepkilerini dikkate almadan pekiştirmeye, hayata geçirmeye çalıştığını söyledi. Oyan, “Kuğulu Park’ta bana sürekli ‘Taksim Tahrir Meydanı olur mu,’ diye sordular. Türkiye’nin her yerinde son gelişmelere, Gezi Parkı olayına, ‘iki ayyaş’ söylemine tepki var. Kuşkusuz CHP kitlesini örgütlüyor ve paylaşıyor. Biz bunun on yıldır farkındaydık. Her kesimden insanlar oradaydı. İzmir’de de tepkiler vardı. Her şey AKP açısından bundan sonra çok daha zor olacak,” dedi.