Kritik YSK Süreci Başladı

Kritik YSK Süreci Başladı

Oy verme işlemi ve resmi olmayan sonuçlara göre kazananların belli olduğu yerel seçimlerde AKP tarafından yoğun olarak yapılan itirazlar için YSK'ya başvuru için kritik 3 gün başladı.

Muhalefetin  "AKP'nin kaybettiği bir çok yerde itirazlar yaparak kaybettiği belediyeleri teslim etmemek için süreci uzatma stratejisi izlediği " iddialarını ileri sürdüğü yerel seçim sürecinde kritik son 3 güne girildi. 

YSK’YA BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI 

YSK'ya başvuru süreci başladı
31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerle ilgili kritik viraja girildi. Seçim sonuçlarıyla ilgili İlçe ve il seçim kurullarına itirazlarını ileten ve olumsuz yanıt alan partiler, bugünden itibaren Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuru yapabilecek. İtiraz süreci 3 gün devam edecek.


31 Mart yerel seçimlerinin ardından 2 Nisan’da başlayan itiraz sürecinde ikinci aşama da geride kaldı. İl seçim kurulları için karara bağlama süreci dün sona erdi.

İTİRAZLAR İÇİN SON GÜN 10 NİSAN

Bugünden itibaren ise itirazda YSK süreci başlıyor. İtiraz sürecinin en yoğun yaşandığı İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok şehirde seçim sonuçlarına ilişkin partiler ve adaylar, il seçim kurullarının kararlarını YSK’ya taşıyabilecek. YSK’ya itirazlar 8-9-10 Nisan tarihlerinde yapılacak.

YSK BAŞKANI AÇIKLAMASI