Kozaklı’da Isınma Problemiöğrencileri Mağdur Etti

Kozaklı’da Isınma Problemiöğrencileri Mağdur Etti

Nevşehir’in Kozaklı ilçesindeki ısınma problemi öğrencileri de mağdur ediyor. CHP Kozaklıİlçe Başkanı Sefer Neslihanoğlu, öğrencilerin yüzde 40’ının hasta olduğunu dile getirdi.

Nevşehir’in Kozaklı ilçesindeki ısınma problemi öğrencileri de mağdur ediyor. CHP Kozaklıİlçe Başkanı Sefer Neslihanoğlu, öğrencilerin yüzde 40’ının hasta olduğunu dile getirdi.

Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde jeotermal enerjisi ile ısınmanın sağlandığı sistemde sorun yaşandığı ve bu durumun okullardaki ısınma problemi ile öğrencileri mağdur etiği öğrenildi. CHP Kozaklıİlçe Başkanı Sefer Neslihanoğlu, dün ısınma probleminin olduğu bir okul önünde ilçe yönetimi ile birlikte basın açıklaması yaptı. Neslihanoğlu, ısınma problemi nedeniyle öğrencilerin yüzde 40’ının hasta olduğuna dikkat çekti. Neslihanoğlu, “Vatandaşısınamadığını söylüyor. Isınamayan mahallelerimiz, Emek, Bahçelievler, TOKİ Evleri, Akkent, Yenimahalle TOKİ Evleri, Mehmet Akif Ortaokulu ve İlkokulu, Kozaklı Lisesi. Bu vatandaşlar ısınamadığından dolayı mağdur. Aynı zamanda ısınma parasınıödeyelim mi, ödemeyelim mi diye sıkıntı var” dedi.

Neslihanoğlu, belediyenin altyapıyı yenilediğini ancak halen sorunun çözülmediğini dile getirerek, “Su mu, kuyu mu yetersiz geliyor? Bir türlü vatandaşıısıtamadılar” diye vurguladı. Neslihanoğlu’nun yanındaki yurttaş ise yetkililerin kendilerine sürekli sorun anlattığını kaydederek, “Çözüm odaklı hiçbir girişim yapmıyorlar. Bir an evvel bu halkın mağduriyetinin giderilmesi için girişimde bulunmalarını rica ediyoruz” diye çağrıda bulundu.

DÜNYA BANKASI’NDAN KAYNAK SAĞLANMIŞTI

Belediye Başkanı Akif Kabukçuoğlu, İl Özel İdaresi’nin şirketine bağladığıısıtma sistemindeki sorunlar hakkında sık sık açıklamalar yaparak “bir an önce bu sistemin kendilerine devredilmesi gerektiğini” dile getirmiş, jeotermal altyapının, ısı merkezinin yenilenmesi ve sistemin rehabilite edilmesi için Dünya Bankası’ndan 5.5 milyon Euro kaynak sağladıklarını ifade etmişti. Mayıs ayında da “Türkiye’nin en modern 5 bin konutluk tek elden dağıtım sistemi”ni 127 milyon 440 bin liraya ihale ettiklerini ve “ısınma sorununu çözmek adına verdikleri sözü tuttuklarını” ifade etmişti.

Kışın soğuk günlerinde çocuklarını soğuk okullara gönderdiklerini dile getiren Kozaklılar, kalorifer hatlarına verilen sıcak suyun da evlerini ısıtmamasından yakınıyor. 2022 yılında sorunu çözeceği sözünü veren Belediye Başkanı Kabukçuoğlu’ndan açıklama bekleyen Kozaklılı vatandaşlar, kışın ayazında sahipsiz kaldıklarını sorumlu bir yetkili bulamadıklarını dile getiriyor.

CHP’li MİLLETVEKİLİ SARIASLAN: “BU ÇOCUKLAR HEPİMİZİN ÇOCUKLARI”

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, 29 Kasım’da Kozaklı’da yaptığı ziyaretlerde, ısınma sorunu yaşayan okullara giderek konunun siyaset üstü olduğunu dikkat çekmişti. Sarıaslan, “Bunun siyaseti olmaz. A partisi B partisi olmaz. Bu çocuklar hepimizin çocukları” diyerek tepki göstermişti.

Kaynak: ANKA Haber Ajansı