KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARI SINIRDAN BÖYLE GEÇMİŞ

KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARI SINIRDAN BÖYLE GEÇMİŞ

Akçakale İlçesi'ndeki sınır kapısından geçişleri, bölgedeki güvenlik kamerasına yansıdı.

TÜRKİYE'nin Musul Konsolosluğu'na baskın düzenleyen IŞİD militanları tarafından 101 gün rehin alındıktan sonra serbest kalan Başkonsolos Öztürk Yılmaz ve 48 çalışanın MİT görevlileri tarafından Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ndeki sınır kapısından geçişleri, bölgedeki güvenlik kamerasına yansıdı.

DAVUTOĞLU UÇAKLA GETİRDİ TİYATROSU

Rehinelerin Türkiye'ye giriş yapmadan önce tehlikeli ve uzun bir yolculuk yaptıkları anlaşılıyor. Davutoğlu'nun Başbakanlık Uçağı ile Urfa'ya gidip rehineleri alıp geri dönmesi tamamen probagandaya yönelik bir eylem çıktı. Rehine görevlileri konvoyunun sınıra kadar karayolu ile geldiği bu güvenlik kamerası görüntülerinden ortaya çıkıyor. "Davutoğlu rehineleri uçağına Türkiye içerisinde alıp Ankara'ya getirmiş, Havaalanında büyük bir medya ordusu onları karşılamış davutoğlu da orada sadece probagandaya yönelik bir konuşma yapıp kamuoyunda algı yaratmaya çalıştı" şeklinde yapılan yorumların doğruluğu ortaya çıkıyor.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Öte yandan aynı uçakta birlikte yolculuk yaparak Ankara'ya geldikleri rehineleri ve çocuklarını sanki ilkkez görüyormuş gibi havaalanında alınlarından öpmesi bu arada eli bayraklı bir çocuğu tehlikeli bir biçimde boynundan havaya kaldırarak öpüyormuş gibi yaptığı fotoğraflar yüzünden Başbakan Davutoğlu'na sosyal medyada tepkiler yağdı. İşte sözkonusu paylaşılan o fotoğraf.

byakhdtccaefhm6.jpg

UZUN BİR KARA YOLCULUĞU

Sınır hattına yakın bölgedeki bir işyerine yansıyan güvenlik kamerası görüntülerinde Cumartesi sabahı saat 04.56'da MİT görevlileri 1'i minibüs 3'ü otomobil 4 araçla sınır kapısına gittikleri görülüyor. Başkonsolos ve çalışanları Rakka'da teslim alan görevlilerin, Suriye'ye giriş yaptıktan 45 dakika sonra saat 05.41'de 2'si midibüs 7 araçla Akçakale'ye döndükleri ve Şanlıurfa'ya doğru gittikleri görülüyor.

 

KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARI SINIRDAN BÖYLE GEÇMİŞ

Kaynak:Haber Kaynağı