Kocasakal: Akiller hipnoz projesidir

Kocasakal: Akiller hipnoz projesidir

İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Akil İnsanlar Heyetinin bir hipnoz projesi olduğunu savunarak, “Akiller, Cumhuriyetin değerlerinin geçerli olmadığını ikna için kuruldu” dedi.

 İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Basın Konseyi Üyeler Kurulu toplantısına katıldı. 

Basın Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre toplantıda İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Kocasakal, “ifade özgürlüğü”ne dikkat çekti. 

Kendisinden içinde hukuk olamayan bir süreci hukuki olarak anlatmasının istendiğini ifade eden Kocasakal, “Dün, 5 Nisan 2013 Avukatlar günüydü. Bir, iki meslektaşım aradı. Kutlama yapıyor musunuz dedi. Hangi kutlamayı yapacağız. 30'a yakın arkadaşımız tutuklu. Gözümle gördüm. Elleri kelepçelenmiş, bilekler mor. 61 gazeteci içeride. Pazılın parçalarını yerine oturtursak dizin çok açık” dedi. 

Doksan yıl önce bir mucize yaşandığını ve emperyalizme karşı büyük bir mücadele verildiğini belirten Kocasakal, “90 yıl sonra, topla tüfekle yapamadıklarını, şimdi zihinsel işgalle gerçekleştirmek istiyorlar. Ülkemiz şuan da, içi boşaltılmak suretiyle yapılan işgal altındadır. Tarihimize, genlerimize adeta format atılıyor” değerlendirmesinde bulundu. Kahramanların hain, hainlerin kahraman haline getirildiğini belirten Kocasakal, Ergenekon, Balyoz, Oda tv davalarının mıntıka temizliği olduğunu savundu. 

Akil İnsanlar Heyetinin de bir hipnoz projesi olduğunu öne süren Kocasakal, şu değerlendirmede bulundu: “Akiller, Cumhuriyetin değerlerinin geçerli olmadığını ikna için kuruldu. Başbakan, ‘Hakan Fidan kardeşimi ben bir çok şeyi göze alarak içeri attırmadım’ diyor. Demek ki içeri alınmasını istemediği kişi tutuklanmıyor. Türkiye’de ileri demokrasi değil, ileri faşizm uygulanıyor. Bu hukuk suçları yürürlükte iken, size ifade özgürlüğünü nasıl anlatayım. Yargıçlar konjonktürel şartları gerekçe göstererek karar veremezler. Her yargıç kisvesi ile kürsüde olan adalet mensubunun gerçek yargıç olmadığını bilelim.”