Kılıçdaroğlu'ndan Trump'a sert sözler

Kılıçdaroğlu'ndan Trump'a sert sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Trump'a tepki göstererek, "Bir sokak kabadayısının diliyle Türkiye Cumhuriyeti Devletini hiç kimse tehdit edemez dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Trump'a tepki göstererek, "Bir sokak kabadayısının diliyle Türkiye Cumhuriyeti Devletini hiç kimse tehdit edemez" dedi.

CHP Grup Toplantısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş Aday Tanıtım Ortak Toplantısı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş'ın katılımıyla yapıldı. Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, "Ankara hepimizin göz ağrısı. Ankara güzel yönetilsin ve Ankaralılar huzur içinde bir kentin meydanlarında caddelerinde sokaklarında gezsinler. Tanımasalar bile birbirlerine selam versinler. Hiç kimsenin ötekileştirmediği güzel bir Ankara. Herkesin rahat ve huzur içinde yaşadığı bir Ankara" ifadelerini kullandı. İmece anlayışını Ankara'ya, Anadolu'nun merkezine getirenin Hacı Bayramı Veli ve arkadaşları olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Şimdi aynı kültürü milli kurtuluş savaşında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'te görüyoruz. O da milli kurtuluş savaşını Ankara'da bir imece kültürüyle birlikte mücadele etmek birlikte savaşmak egemen güçlere karşı birlikte savaşmak kimsenin kulu ve kölesi olmamak Ankara'nın başkent oluşunun özünde yatan bu anlayıştır" açıklamasında bulundu.

İŞTE O KONUŞMA

"ANKARA'NIN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

"Ankara'nın kaderini değiştireceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"21.yüzyılın kendisinden söz edilen en görkemli başkentlerinden birisi olacak Ankara. Ben gittiğim her yerde belediye başkanı arkadaşlarımdan 3 şey isterim, hiç kimsenin emeğiyle oynamayacağız. Sayın Mansur Yavaş'ta aynı kararlılıkta. Ankara büyükşehirde veya diğer belediyelerde çalışan herkesin iş güvencesi Sayın Yavaş olacaktır. Hiç kimsenin işine son verilmeyecektir. Herkesin aşına ve işine saygı gösterilecektir. Biz sosyal demokratlar bizler her kuruşun hesabını millete vermeyi onurlu bir görev kabul ederiz. Her kuruşun hesabını. Çünkü harcanan her para milletin parasıdır. Millete hesabını vermekte bizim temel görevlerimizden birisidir. Aynı anlayışla Mansur Yavaş'ta harcadığı her kuruşun hesabını milletine ve Ankaralılara verecektir. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Mansur Yavaş'ta aynı politikayı güdüyor. Hangi partiden olursa olsun hangi inançtan olursa olsun insansa sorunları varsa o sorunları çözmek bizim boynumuzun borcudur. Biz insanımızı seviyoruz ve onun sorunun çözümü için her türlü çabayı göstereceğiz."

TRUMP'A TEPKİ

ABD Başkanı Trump'ın attığı tweete tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "'Türkiye'yi ekonomik olarak mahvederiz" diyor. Bekledim ki en sert tepki iktidar kanadından gelsin. Ama en sert tepki gelmedi. Bir şeyler yapmaya çalıştılar. Bir sokak kabadayısının diliyle Türkiye Cumhuriyeti Devletini hiç kimse tehdit edemez. Hiç kimse şunu unutmasın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti egemen güçlerin lütfuyla kurulan bir devlet değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temelinde kan vardır, acı vardır, gözyaşı vardır, milyonlarca şehit vardır. Bizler niye söylüyoruz bunu? Çünkü bu ülkeyi egemen güçlerden koparıp kurmak için egemen güçlere teslim olmamak için mücadele eden bir Kuvayi Milliye var. Kuvayi Milliyeciler var. Anadolu'nun her bölgesinde her kimlikten inançtan insan var. Kendi ülkelerinin bağımsızlığı için mücadele ettiler. Bizler onların torunlarıyız. Onlar sonra CHP'yi kurdular. CHP'li olmak kolay değildir. CHP'li olmak için egemen güçlere karşı inatla kararlılıkla mücadele etmek demektir. CHP savaş meydanlarında kurulan bir partidir. O nedenle batının egemen güçleri iktidarı tehdit ediyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

"BİZ HALKIMIZA GÜVENİYORUZ"

Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"'YSK'ya güvenmiyorsanız seçimlere girmeyin" diyorlar. Biz halkımıza güveniyoruz. Biz sandık ittifakı yapacağız o sandıkta bizim adaylarımıza her partiden vatandaşlarımız oy verecek. Neden? Çünkü bizim belediye başkanlarımız hiç kimseyi ötekileştirmeyecek. Bizim belediye başkan adaylarımız harcadıkları her kuruşun hesabını millete verecek. Pozitif ayrımcılığı gecekondu bölgelerinden başlatacaklar. Fakir fukaradan başlatacaklar. İnanıyorum ve güveniyorum Sayın Mansur Yavaş önümüzdeki 5 yıl içinde Ankara'yı dünyanın merkezi haline getirecek. Ankara'yı konuşulan turist çeken bir kent haline getirecek. Yemyeşil bir Ankara'ya hepimiz hazır olacağız. Güzel bir Ankara'ya hepimiz hazır olacağız."

Kılıçdaroğlu, konuşmasında Tank Palet Fabrikası ile ilgili hükümete 9 soru yönelterek bu sorulara cevap beklediğini de ifade etti.

DEV ANKET İSTANBUL BÜYÜKŞEHİRE HANGİSİ BAŞKAN OLACAK

DEV ANKET İSTANBUL BÜYÜKŞEHİRE HANGİSİ BAŞKAN OLACAK

DEV ANKET: ANKARA'YA HANGİSİ BAŞKAN OLACAK

DEV ANKET: ANKARA'YA HANGİSİ BAŞKAN OLACAK

İlgili Haberler