KILIÇDAROĞLU'NDAN FLAŞ GÜLEN AÇIKLAMASI

KILIÇDAROĞLU'NDAN FLAŞ GÜLEN AÇIKLAMASI

Darbe girişimi sırasında AKP ve Erdoğan2a büyük destek veren CHP ve lideri kemal Kılıçdaroğlu, darbe kalkışmasının 1 numaralı sorumlusu olarak görülen Fethullah Gülen'in iadesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gülen'in iadesi için sürece dahil olacaklarını duyurdu.

CNN Türk'e konuşan Kılıçdaroğlu, ABD'de Gülen'in iadesiyle ilgili görüşmeler için CHP'yi temsilen bir ismin gideceğini duyurdu.

İADE GÖRÜŞMELERİ İÇİN OĞUZ KAAN SALICI ABD'YE GİDİYOR

Kılıçdaroğlu," Gülen'in iade süreci için milletvekilimiz Oğuz Kaan Salıcı da ABD'ye gidecek" dedi. 

AKP de Gülen'in iadesi için ABD'ye bir heyet yollayacağını duyurmuştu.

NEDEN 'FETÖ' DEMEDİ?

Kılıçdaroğlu, Taksim mitinginde neden "FETÖ" demediğine ilişkin soruya da yanıt verdi:

Taksim demokrasi ve cumhuriyet mitingi için yapıldı. Darbe girişimi sadece cemaatin işi mi yoksa içinde başka yapılar da mı var? Ülkenin cumhurbaşkanı darbeyi eniştesinden öğreniyorsa ben uçakta öğreniyorsam o zaman bir sorun var demektir.

30 yıldır biz cemaatin devlet içinde güçlenmesini eleştirdik. Böyle bir HSYK olmasın diye 81 ili gezdim propoganda yaptım.

TBMM'den Yargıtay'a 160 militan atadınız. Silivri Cezaevi'nin önünde burası bir toplama kampıdır dedik. Bu çocuk ucuz ve sıradan tartışma. Ne kadar küçük dünyaları olduğunu gösteriyor.

KENDİ İNANÇ DÜNYALARINA DÖNSÜNLER

Cemaatler kendi inanç dünyalarına dönsünler. Devleti ele geçirme girişimine karşı kim olursa olsun önüne geçmeyi başarmalıdır.

Bakan olmanız için ilokul diplomanız yeterli, ama devlette memur olmak için 4 yıllık üniversite bitirmeniz lazım. Önümüzdeki süreçte gördük ki bir cemaatin mensupları devlete yerleştirildiler ve devlet oldular.

DURUŞMALAR CANLI YAYINLANSIN

Hükümete çağrım, duruşmalar canlı yayınlansın. Orada itiraflar falan varsa herkes izlesin. TRT'nin bir çok kanalı var o kanallardan birisinde yayınlanabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı