Kılıçdaroğlu'ndan 21. Günde korkutan açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan 21. Günde korkutan açıklama

“Ülkücüler içinden hükumete yakın bir grup bu amaçla kullanılacak. İstanbul’a yaklaşılan bir noktada üzerimize saldırtacaklar.

Kılıçdaroğlu başlattı Adalet yürüyüşünün 20. gününde bazı duyumlar aldıklarından bahsetmişti. Arkasından AKP tarafından ilginç tepkiler gelmişti.

AÇIKÇA TERÖRİST DEDİ

Başbakan yardımcısıNurettin Canikli canlı yayında yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nu resmen terörist ilan etmiş; "Gittiğiniz yol pensilvaya Kandilli yolu " demişti. Caniklinin bu tepkisi ise siyaset kulislerinde, "Kılıçdaroğlu İstanbula'a gitmeden önce tutklanacak" yorumlarına neden olmuştu.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ise Kılıçdaroğlu'nun "Provokasyon hazırlıkları yapılıyor" sözlerine karşı,"Uyanık olmanızı istirham ediyoruz" yanıtını vermişti.

GERİLİM ARTIYOR

Adalet Yürüyüşünün 21. gününe Kılıçdaroğlu yine benzer söylemler ile başladı. Konuyla ilgili Hürriyet Yazarı Murat Yetkin'e yaptığı açıklama ise son derece ilginç ayrıntılara sahip. Yetkin'in aktardıklarına göre her geçen gün daha büyük destek alan yürüyüş konvoyu İstanbul'a yaklaştıkça gerilim artacak. 

İşte bu kritik gelişmeleri, Hürriyet yazarı Murat Yetkin bugünkü köşe yazısında Kılıçdaroğlu’nun provokasyon duyumlarına ilişkin ayrıntıları böyle aktardı.

“İSTANBUL’A YAKIN BİR NOKTADA SALDIRACAKLAR”

Yürüyüş İstanbul’a yaklaşırken Yetkin’e konuşan Kılıçdaroğlu, “Ülkücüler içinden hükümete yakın bir grup bu amaçla kullanılacak. İstanbul’a yaklaşılan bir noktada üzerimize saldırtacaklar. Polisin bu saldırıyı önleyeceğini bekleriz. Görünüşte saldırıyı hükümet yaptırmamış, bizim Adalet Yürüyüşü’nden tahrik olmuş bir grup yapmış olacak. Bu da hükümetin eline yürüyüşümüzü İstanbul’a ulaşmadan “toplum kutuplaştı, kamu düzeni tehdit altında” diyerek olağanüstü hal gerekçesiyle yasaklama bahanesi verecek" dedi.

YETKİN'İN YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ

 

İlgili Haberler