Kayseri'de evlenme vaadi ile dolandırıcılık

Kayseri'de evlenme vaadi ile dolandırıcılık

Çankırı'da oturan baba Kemal Ş. ve anne Aslı Ş, oğulları Ali Ş.'yi evlendirmek için Memiş O. aracılığıyla Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bulunan Ali Ç. ile irtibata geçti.

Çankırıda oturan aile bir aracı vasıtası ile tanıştıkları Şanlıurfa Birecikli ailenin kızı ile oğullarını evlendirmek istediler. İstenen başlık parası ve altınları denkleştirip kızı istemek için yola çıktılar. Ancak kayseriye geldiklerinde oğullarını alacaklarını sandıkları kız ve ailesi tarafından dolandırıldıklarını anladılar. İşte ayrıntılar

22 BİN

Kayseri'de, evlenme vaadiyle anlaştıkları ailenin 22 bin lira değerinde altın ve 40 bin TL parasını zorla alarak ortadan kaybolan 2'si kadın 5 kişi, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar, polisteki işlemlerin ardından adliyeye gönderildi.

PLANI OTOGARDA UYGULADILAR

Olay, geçen Cumartesi günü Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminali yanında yaşandı. Çankırı'da oturan baba Kemal Ş. ve anne Aslı Ş, oğulları Ali Ş.'yi evlendirmek için Memiş O. aracılığıyla Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bulunan Ali Ç. ile irtibata geçti. 

KAYSERİDE ÇANTAYI KAPIP KAÇTILAR

Ali Ş. ve Memiş O, Ali Ş. ile evleneceğini söyledikleri Meral K.'yı 'Ayşe', Meral K.'nın ablası Neslihan K.'yı 'Fatma' adıyla, Sinan B.'yi de, Meral K'nın ağabeyi olarak tanıştırdı. Yapılan konuşmalar sonrası oğullarını evlendirmek isteyen aile, başlık parası olarak 10 bin TL ve 22 bin TL değerinde altın aldı. Para ve altınlarla birlikte Meral K. ve Neslihan K.'yı da yanlarına alan aile, Çankırı'dan otobüsle Kayseri'ye geldi.

OTOMOBİLLE TAKİP ETTİLER

Ali Ç., Sinan B. ve Memiş O. ise otobüsü otomobil ile takip etti. Meral K. ve Neslihan K. otobüsten indikten sonra otomobildeki arkadaşları ile birlik olarak Ali Ş.'nin elindeki çantada bulunan 22 bin TL değerindeki altını ve 40 bin TL parayı zorla alarak otomobile binip kaçtı. 

ÇANKIRILI AİLE POLİSE GİTTİ

Ailenin şikayeti üzerine soruşturma başlatan Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri 5 şüphelinin Gaziantep'te oturduklarını tespit ederek 4 farklı adrese yapılan operasyonla yakaladı. Şüpheliler polisteki işlemlerinin ardından, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'nde sağlık kontrolünden geçirildi ve adliyeye sevk edildi.

İlgili Haberler