Katliamın 20. Yılında Anma Etkinlikleri

Katliamın 20. Yılında Anma Etkinlikleri

2 Temmuz 1993'te 37 kişinin hayatını kaybettiği Sivas Katliamı'nın yıl dönümü yaklaşırken birçok ilde anma etkinlikleri için yapılan hazırlıklar tamamlandı.

EYLEMLERİN 20. YIL DÖNÜMÜNDE ANMA
 
2 Temmuz 1993’te 33'ü şenlik katılımcısı, 2'si otel görevlisi ve 2 de gösterici olmak üzere 37 kişinin hayatını kaybettiği Sivas Katliamı’nın yıl dönümü yaklaşırken birçok ilde anma hazırlıkları tamamlandı. Sivas’taki 20. yıl dönümü anma programı için yüksek güvenlik önlemleri alındı. 2500 polis memurunun görev alacağı etkinliklerin öncesinde bugün Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Temsilcisi Hidayet Yıldırım bir basın açıklaması yaparak herkesi otel önünde gerçekleştirilecek anma etkinliğine davet etti. Yıldırım ayrıca, Madımak “utanç müzesi” olana dek mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.
 
DİĞER İLLERDE DE ANILACAK
 
Kayıpların acısını hala yüreklerinde yaşayan binlerce insan, 2 Temmuz için birçok ilde anma etkinliklerinde bir araya gelecek. Nevşehir’de gerçekleştirilecek anma için 19.30’da Avanos Asma Köprü’de, Ankara’da gerçekleştirilecek olan anma için 17.00’da Toros Sokak’ta ve 18.30’da Güven Park’ta buluşulacak. Kadıköy’de 21.00’da bir halk yürüyüşü gerçekleştirilecek. İzmir’de 11.00’da 2 Temmuz Anıtı’nda, Eskişehir’de 19.00’da Hasan Polatkan Bulvarı’nda buluşulacak ve Eskişehir’de aynı zamanda Gültepe Cemevi’ne bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Sivas'taki anma etkinliği içinse salı sabahı 10.30'da Ethem Bey Parkı'nda buluşulacak.
 
ANMA ETKİNLİKLERİ GEÇEN HAFTA BAŞLAMIŞTI
 
23 Haziran’da Kadıköy’de toplanan binlerce kişi Sivas Katliamı için bir araya gelmiş, etkinlik toplumun her kesiminden insanı buluşturmuştu. Bugün de birçok noktada anma etkinliği düzenlendi. 

VALİLİKTEN İZİN ÇIKMADI HABERLERİ

Öte yandan gün içinde valiliğin 2011 yılında olduğu gibi yine Madımak Oteli önünde anmaya izin vermediğine yönelik haberler yayılırken, valilikten bu doğrultuda resmi bir açıklama gelmedi.