Kadir Topbaş'ın damadı hakkında flaş gelişme

Kadir Topbaş'ın damadı hakkında flaş gelişme

Kamuoyunda tahliyeleri büyük tartışma yaratan Cemaatçi patronlarla ilgili bir türlü başlamayan dava sürecinde yeni karar netleşti.

Erdoğan'ın tahliyesini mahkeme kararı diyerek savunduğu Kadir Topbaş'ın damadının da bulunduğu cemaatçi patronlara yönelik hazırlanan TUSKON iddianamesi mahkemece kabul edildi. 

TAHLİYESİNE TEPKİLER HALA DİNMEDİ

Kadir Topbaş'ın damadı olan ve tahliyesiyle tepki çeken Ömer Faruk Kavurmacı'nın da sanık olduğu TUSKON iddianamesi mahkemece kabul edildi.

Aralarında Fethullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu 3'ü firari, 30'u tutuklu 86 şüpheli hakkındaki iddianamede, "kamu davasını açma görevine aykırılık" ve "suçun sübutuna etki edeceği mutlak sayılan mevcut bir delil toplanmadan düzenlenmediği" suçlamaları bulunuyor.

KAFA KARIŞTIRAN SÜREÇ

İlk iddianame İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince iade edilmişti. Bunun üzerine savcılık iade işlemine itiraz etti. İtirazı değerlendiren İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi, itirazın kısmen kabulü ile kısmen reddine karar verdi.

Mahkeme heyeti, şüpheliler Mehmet Fatih Baltacı ve Lütfi Akmanoğlu hakkında düzenlenen iddianamenin kanuna ve usule aykırı olduğu gerekçesiyle bu kişilere yönelik itirazın reddine karar verdi. Heyet, diğer şüpheliler yönünden itirazın kabulüne karar vererek, iade kararının kaldırılmasına hükmetti. 

Bu kararla birlikte iddianame kabul edilmiş oldu. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılık gerekli işlemleri tamamladıktan sonra iddianameye ilişkin tensip zaptı hazırlayarak, duruşma günü verecek.

İlgili Haberler