İŞTE SARRAFI TAHLİYE EDEN HAKİM

İŞTE SARRAFI TAHLİYE EDEN HAKİM

Rıza Sarraf'ın Tahliyesine Karar VEren Hakim'in Sosyal Medya Sayfası Olay

Hakim İslam Çiçek Başbakan Hayranı Çıktı

Ege’nin Sesi / Aralarında Zarrab ve eski bakan çocuklarının da olduğu 5 kişi için tahliye kararı veren Hakim Çiçek’e ilişkin ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Çiçek’in sosyal medya hesabı üzerinden Başbakan’a destek için açılmış bir sayfayı beğenmesi dikkat çekti.

17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen; aralarında Reza Zarrab, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Kaan Çağlayan’ın da olduğu 5 kişi için dün tahliye kararı çıktı. Karar Türkiye’nin büyük bir kesiminden sert tepki görürken, konuya ilişkin bir ayrıntı basına yansıdı ve kararı veren mahkemenin esas hakiminin yıllık izinde olduğu ortaya çıktı. İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Metin Çelik’in yıllık izinde olması nedeni ile söz konusu mahkemede Hakim İslam Çiçek’in görev aldığı öğrenildi.

HAKİM ÇİÇEK BAŞBAKAN HAYRANI ÇIKTI

Esas hakimin yerine görev alan Hakim Çiçek’in verdiği tahliye kararına tepkiler sürerken, Çiçek’e ilişkin yeni bir ayrıntı gün yüzüne çıktı. Aralarında bakan çocuklarının da bulunduğu 5 kişi için tahliye kararı veren Çiçek’in kişisel Facebook hesabından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek için açılmış bir sayfayı beğenmiş olması eleştiriye sebep oldu.

Başbakan Erdoğan’ın ‘Hak yerini buldu’ şeklinde bir değerlendirme ile karşıladığı tahliye kararını veren Çiçek’in Facebook hesabında görülen bu ayrıntı, sosyal medyada da sert tepkilere sebep oldu. İslam Çiçek’in yapılan yorumlar üzerine profil sayfasını kapatması dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı