İşte AKP'den Gidenler MHP'den Gelenler

İşte AKP'den Gidenler MHP'den Gelenler

Erdoğan'ın 21 Mayıs'ta AKP Genel başkanı olması ardından hem hükumette hem de partide büyük operasyonlar yapılması bekleniyor.

MHP'nin muhalif kanadının yayın organı durumuna gelen  Yeniçağ gazetesi yazarı ve Abdullah Gül'ün eski danışmanlarından Ahmet Takan sık sık ortay attığı MHP iddiları ile çok konuşulan isimler arasında. Takan bu kez "Saray kaynaklı" olarak nitelendirdiği yazısında MHP'ye verilecek bakanlıkları ve bazı isimleri yazdı.Ardından da AKP'de kimler gidiyor ,kimler kalıyor. İşte o yazının satır başları.

UÇAKTAN İLGİNÇ FOTOĞRAF

Ahmet Takan, Tayyip Erdoğan'ın Hindistan'a giderken uçakta çekilen ve MHP'li Saffet Sancaklı ve Erhan Usta'nın da yer aldığı fotoğraf karesinden hareketle önemli iddialarda bulundu. 

MHP'YE HANGİ BAKANLIKLAR GİDİYOR

Takan, "Saray kaynaklı kulis bilgilerine" dayandırdığı yazısında Devlet Bahçeli ve Tayyip Erdoğan arasındaki pazarlık neticesinde yeni kabinede MHP'ye 4 bakana kadar yer verilebileceğini belirtirken, bu bakanlıkların Ekonomi Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı olduğunnu iddia etti. Takan'a göre Erdoğan'ın Ekonomi Bakanlığı için Devlet Bahçeli'ye önerdiği isim ise MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta. Eski bir futbolcu olan Saffet Sancaklı'nın da bu denklemde Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini üstlenmesi bekleniyor.

AKP'DE KİMLER GİDİYOR KİMLER KALIYOR

Kabine değişikliğinin AKP kanadına da değinen Takan bu değişikliğe ilişkin şunları yazdı:

Numan Kurtulmuş, parti yönetimine Genel Başkan Yardımcılığına dönüyor.  Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kesinleşen gidicilerden. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak sallantıda, hakkındaki kesin karar verilmedi.

İBRAHİM KALIN DIŞİŞLERİ BAKANI
 
İbrahim Kalın yüksek olasılıkla Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturur.
Esas büyük sürpriz ekonomi yönetiminde olacak. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yerine Ali Babacan gelecek. Ali Babacan ile görüşmeler son noktasına geldi, ikna olmuş gibi.

İlgili Haberler