İstanbul'un gözde eğlence mekanı kepenk kapatıyor

İstanbul'un gözde eğlence mekanı kepenk kapatıyor

Kapatma kararının mayıs ayı sonunda işleme konulacağı öğrenildi.

Beyoğlu Hayal Kahvesi kapanıyor. Hurriyet.com.tr'nin edindiği bilgilere göre ünlü mekanın kapanmasına gerekçe ise işlerin azlığı. Müşteri azlığı ile birlikte artan giderlerin karşılanamadığı belirtiliyor. Beyoğlu Hayal Kahvesi'nin kurucusu Hasan Fehmi Yaşar ise "Her ay zarar ediyoruz. Çok direndik. Ama, 25 yıl sonra da olsa yine Beyoğlu'na döneriz. Beyoğlu'nda kopma olmaz" dedi.


22 ŞUBESİ BULUNUYOR

Beyoğlu Hayal Kahvesi, İstanbul'un en bilinen mekanlarından biri. Ünlü marka, zaman içinde, büyüyürek Türkiye'nin bir çok yerinde 22 şubeye ulaştı. Beyoğlunun en gözde mekanı kapanıyor


Anılan markaya bağlı şubelerin bir bölümü franchise.
Ancak ünlü markanın en gözde mekânı kuşkusuz Beyoğlu'nda bulunuyor. Edinilen bilgilere göre ünlü mekan bu mayıs ayı sonunda kapatılacak. Konuya yakın bir kaynak, kapatma kararının gerisinde müşteri azlığının yer aldığı söyledi.


'ÇOK DİRENDİK DAYANAMADIK'

Beyoğlu Hayal Kahvesi'nin kurucusu ve sahibi H Fehmi Yaşar, Hürriyet Dünyası'na konu ile ilgili şunları söyledi: "Beyoğlu bizim doğduğumuz yer, hayat hikayemizin yazıldığı yer. Beyoğlu benim evim. Bizim Beyoğlu'ndan kopmamızın imkanı yok. Kopma olmaması için elimizden geleni yapacağız. Ancak bazen yönetemeyeceğimiz riskler oluyor. Biliyorsunuz Beyoğlu'nda onlarca marka kapandı. Daha da direnebilirdik; Afrika Han'dan çıkarıldık. Buranın da mal sahibi binasını başka şekilde kullanacak. Her ay 25 yıla rağmen ciddi biçimde zarar ediyoruz. Çok direndik. Bu yıl korkunç bir hal aldı. Bugün, yarın yada 25 yıl sonra da olsa Beyoğlu'na dönmek bizim için vazgeçilmez bir hedef olacak. En büyük kişisel arzum bu. Uygun bir bina bulursak, bu ruhu taşıyacağına inandığımız bir bina, yeniden ve coskuyla açarız hikâyemizi kaldığı yerden sürdürüruz."


25 YILDIR FAALİYET GÖSTERİYOR

1992 yılından beri İstanbul gece hayatına yön veren mekanlardan biri olan Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde çeşitli gruplar canlı performans sergiliyordu.

İlgili Haberler