HÜSNÜ MAHALLİ SORUŞTURMASINDA FLAŞ GELİŞME

HÜSNÜ MAHALLİ SORUŞTURMASINDA FLAŞ GELİŞME

Türkiye Cumhuriyeti adına danışmanlık yaptığım için Arap medyasında benim için Türk ajanı söyleminde bulunulmuştur.

Devlet büyüklerine hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Hüsnü Mahalli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DEVLET BÜYÜKLERİNE HAKARET VE İFTİRA

Devlet büyüklerine hakaret ettiği ve iftira niteliğinde sözler sarfettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Suriyeli gazeteci Hüsnü Mahalli geçtiğimiz günlerde İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmış bugün ise adliyeye sevk edilmişti.

CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET SUÇU

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay tarafından sorgulanan Mahalli "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine, görevlerinden dolayı hakaret, Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçu kapsamında tutuklanma istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

İŞTE İFADESİ

Gazeteci Hüsnü Mahalli savcıya verdiği ifadesinde "Bana isnat etmiş olduğunuz suçlamayı anladım. Öncelikle şu sözü belirtmek isterim ki, ben 2011 yılının ortalarında ve Arap Baharı olarak tabir edilen döneme kadar mevcut hükumet politikalarını desteklemekteydim. 

Bu konuda yazı ve söylemlerim de mevcuttur. Ancak, belirttiğim dönemlerden sonra hükümetin bu yöndeki politikalarını eleştirmeye başladım. IŞİD, El Nusra gibi terör örgütlerinin gerek sosyal medya gerekse yazılı ve görsel basın ve diğer platformlarda yaptıkları propaganda faaliyetlerinin içeriği açık kaynaklardan tespit edilebilmektedir. 

TÜRK VATANDAŞI OLARAK 

Ben söz konusu tespitlere dayanarak hükumetin bu konuda duyarlı olmasını, bu gibi değerlendirmelerin ülkemizi ve hükumetimizi uluslararası camiada zor durumda bırakacağını, duyarlı bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak belirttim. 

Bu söylemlere muhatap olan hükumetimizin ve devletimizin uluslararası camiada mağdur olmaması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet ve milletinin zor durumda kalmaması için uyarılarda bulundum. Atılı suçlamaya muhatap olmak benim için onur kırıcıdır. Benim, Türkiye Cumhuriyeti Hükumetinin saygınlığını zedeleyebilecek şekilde bir olgu itham etmem söz konusu değildir. 

ARACILIK ETTİM AJANLIKLA SUÇLANDIM

Ben 2011 yılına kadar, hükumetimiz ile Ortadoğu ülkeleri arasında dostluk ilişkileri kurulmasına ve geliştirilmesine aracılık ettim, hükumetimize bu konuda danışmanlık da yaptım. Ben Ortadoğu'da tanınan bir gazeteciyim. Türkiye Cumhuriyeti adına danışmanlık yaptığım için Arap medyasında benim için Türk ajanı söyleminde bulunulmuştur. 

BAŞBAKANIN TAVSİYESİ İLE TÜRK VATANDAŞIYIM

2011 yılı Şubat ayında da, dönemin başbakanının tavsiyesiyle Türk vatandaşı oldum. Anlattığım nedenlerle suçlamayı kabul etmiyorum. Benim Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti ve Cumhurbaşkanına hakaret etmek söz konusu olamaz ve kendime hakaret olarak sayıyorum. Ayrıca benim nörolojik MS hastalığım bulunmaktadır. 

DOKTOR UYARISINA RAĞMEN BURAYA GETİRİLDİM

Gözaltındayken rahatsızlanmam sonucu doktorların tedavi görmem yönündeki ısrarlarına rağmen ifade vermek amacıyla adliyeye geldim. Yeniden hastanede tedavi olmam gerekmektedir. Sağlık sorunlarımı devlet büyüklerimiz de bilmektedir." dedi.

SORGUDA FENALAŞTI

Bir televizyon programında yaptığı konuşma sırasında Halep'i kontrol altında tutan cihatçıların Arap ve Çeçen liderlerinin fotoğraflarını gösterdikten sonra, devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiası ile gözaltına alınan gazeteci Hüsnü Mahalli, emniyet sorgusu sırasında fenalaştı.

MS HASTASI

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, "Twitter üzerinden devlet büyüklerine hakaret ettiği" iddiasıyla gözaltında bulunan gazeteci Hüsni Mahalli hastaneye kaldırıldı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince önceki akşam evinde gözaltına alınan gazeteci Mahalli, Vatan Caddesi'ndeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde götürüldü. 

AKŞAM SAATLERİNDE RAHATSIZLANDI

Burada işlemleri devam eden Mahalli akşam saatlerinde rahatsızlanınca Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Mahall'nin tedavisi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Servisi'nde devam ediyor.

KIZININ TWITTER MESAJI 

Hüsnü Mahalli'nin kızı Sevra Mahalli, Twitter'dan babasının durumu ile ilgili bilgi vererek "Babamın hastane kontrolleri uzun sürdüğünden yarın sabah ifade verecek. Arayan,soran,yanımızda olan herkese binlerce teşekkür" diye yazdı.

untitled-1(265).jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı