HÜRRİYET YAZARLARI AYNI SAYFADA BİRBİRİNE GİRDİ

HÜRRİYET YAZARLARI AYNI SAYFADA BİRBİRİNE GİRDİ

Hürriyet yazarı Akif Beki, Ertuğrul Özkök'ün araya nifak sokmaya çalışmasına rağmen başaramadığını ve kendisinin Moskova'ya gittiğini yazdı.

Eski Başbakanlık Danışmanı ve Hürriyet yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili olarak "Biz Türk tarafı olarak, forum eşbaşkanımız AK Parti milletvekili Ahmet Berat Çonkar ve bütün komite eşbaşkanları tam tekmil oradaydık" dedi. Yazıları aynı sayfada çıkan ve Beki'nin köşe komşusu Ertuğrul Özkök'e "Ankara’yı Moskova’ya karşı doldurduğumu savunarak güya aramızı açacaktı. Ama muvaffak olamadı komşum Özkök" diyen Beki, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir gün önce Moskova’daydım" dedi.

Ertuğrul Özkök, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik'e yönelik olarak "Putin toleransımızı daha da zorlamasın" diyen Beki'ye "Sen bari dolduruş ordusuna katılma. Şimdi bir gaz da sen verip, Rusya ile yeniden papaz ettirme bizi. Unutma düveli muazzama ile ilk savaşta bir Atatürk’ümüz vardı. Şimdi o da yok" demişti. Beki'nin Özkök'e cevabı, "Komşum Özkök’e bir sağduyu geldi, bir sağduyu geldi ki tutabilene aşkolsun" olmuştu.

Akif Beki'nin "Ertuğrul Özkök'e rağmen Moskova'daydım" başlığıyla yayımlanan yazısından bazı bölümler şöyle: 
Ankara’yı Moskova’ya karşı doldurduğumu savunarak güya aramızı açacaktı. Ama muvaffak olamadı komşum Özkök. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir gün önce Moskova’daydım. Türk Rus Toplumsal Forumu yeniden canlandırıldı ve uçak krizi, bizim özür beyanımızla tatlıya bağlandığından bu yana ilk toplantısını icra etti. Biz Türk tarafı olarak, forum eşbaşkanımız AK Parti milletvekili Ahmet Berat Çonkar ve bütün komite eşbaşkanları tam tekmil oradaydık. Özkök’ün iddiası doğru olsa, bizimkileri dolduruşa getirmeye kalkıştığım yere en azından bensiz giderlerdi, düşmüş olurdum heyetten. Yine de macerasız geçtiğini söyleyemem seferin. Daha nelere rağmen arayı düzeltmeye gittik gör komşu. Sadece köşe komşumun aramıza nifak sokma çabalarını aşmam gerekmedi. Heyet olarak başka engeller de çıktı karşımıza. Gittiysek ve o forum toplantısını gerçekleştirdiysek, her şeye rağmen gittik ve gerçekleştirdik. İlk engel, vize muafiyetini askıya alma kararının hâlâ kaldırılmamış olmasıydı. Aksine, yeşil pasaporta da daha önce olmayan vize zorunluluğu konmuştu. Dışişleri Bakanlığı’nın resmi yazısına rağmen, yeşil pasaporta bile üç günde ve ancak üç günlük vize çıktı. Erdoğan’la Putin’in himayesinde kurulan bir foruma, üstelik davetli gideceklerden vize istenmesine ve nazla niyazla verilmesine rağmen... Canları sağ olsun deyip yine gittik. Beki yazısında Özkök'e hitaben, " Umarım komşum, hâlâ Moskova’ya karşı Ankara’yı kışkırtmakla suçlamaz beni. Umarım beni bir daha ‘arabozucu’ gibi göstermez" ifadelerini de kullandı.

 

cumhuriyet

İlgili Haberler