Hollanda krizinde büyük skandal

Hollanda krizinde büyük skandal

Çok ciddi boyutta ticari ilişkilerimizin bulunduğu Hollanda ile yaşanan kriz boyunca ortada görünmeyen büyükelçimiz olayının ardından skandal çıktı.


Rotterdam'da yaşanan diplomatik rezalet, Türk Dışişleri'ndeki başka bir skandalı ortaya çıkardı. Türkiye'nin Hollanda Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan'ın aylar öncesinde Ak Saray'a danışman yapıldığı yerine de kimsenin atanmadığı ortaya çıktı.

Cumartesi gecesi Hollanda’nın Rotterdam kentinde yaşanan tarihi diplomatik rezalete ilişkin konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu milli bir meseledir. Biz de destekledik. Milli meselede beraberiz. Hiçbir sorunumuz yok. Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanları, başka bir yere gidiyorsa hiçbir ülke onları geri çeviremez. Geri çevriliyorsa sorgularız. Ortak duruş sergileriz” demiş ve ilk gün herkesin dikkatinden kaçan detayı hatırlatmıştı.  CHP lideri “Sayın Bakanımız Hollanda’ya gittiğinde kendi ülkesinin büyükelçisi onu karşılamayacak. Niçin? Niye büyükelçi orada yok? Bizim büyükelçimiz neredeydi?” diye sormuştu.
Sadık Arslan'ın geçtiğimiz yıl Kasım ayında Ak Saray'a danışman olarak atandığı ortaya çıktı.
Sadık Arslan’ın geçtiğimiz yıl Kasım ayında Ak Saray’a danışman olarak atandığı ortaya çıktı.
CUMHURBAŞKANI’NA DANIŞMAN OLMUŞ!

Kılıçdaroğlu’nun bu sorusu Dışişişleri’ndeki skandalı ortaya çıkardı. İşte o tarihi ‘detayın’ hikayesi; Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi olarak 15 Aralık 2013’te Sadık Arslan atandı. Ancak Arslan, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Ankara’ya çekildi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanlığı görevine getirildi. Yani Ak Saray’a atandı.
Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda'dan sınırdışı edilmişti.
Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda’dan sınırdışı edilmişti.
PEKİ YERİNE NEDEN ATAMA YAPILMADI?

Dışişleri kaynaklarından alınan bilgilere göre, Lahey Büyükelçiği’ne yapılacak atama için kararname hazırlanıyordu. Ancak Hollanda ile ortaya çıkan kriz üzerine kararname askıya alındı. Lahey’de Türkiye’yi şu anda Büyükelçilik Maslahatgüzarı Alper Yüksel temsil ediyor. İzinli olan Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi’nin bir süre dönmemesi isteği resmen Hollanda Hükümeti’ne iletilerek fiilen ilişkiler maslahatgüzar düzeyine çekildi.
sadik-arslan-orta
Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği’nin internet sitesinde ise Türkiye Büyükelçisi olarak halen Sadık Arslan görünüyor.

İlgili Haberler