HEYECANLA BEKLENİYORDU; ANTALYA'DA KAR SEVİNCİ

HEYECANLA BEKLENİYORDU; ANTALYA'DA KAR SEVİNCİ

Merkez'de yaşayan Antalyalılar ise iş günü olmasına rağmen araçlarına atlayıp yüksek bölgelere akın ettiler. Uzun süredir kuraklık çeken Antalya'da tarımla uğraşanlar için de büyük önem taşıyan kar nihayet yağdı.

Turizmin  Başkenti Antalya'da Kepez ve Döşemealtı ilçelerine kar yağdı. Antalya'da en son 1993 ylılında kar yağmıştı. Antalyalıları heyecanlandıran bu gelişme çiftçiler içinde büyük önem taşıyor. Kar görmeye alışık olmayan Antalyalılar araçlarına atlayarak kar yağışının etkili olduğu yüksek bölgelere akın ediyor.

YÜKSEK BÖLGELERE ARAÇ TRAFİĞİ

Antalya yükseklerinde yaşayanlar sabah bembeyaz bir örtüye uyandılar. Alışık olmadıkları bu görüntü karşısında en çok sevinen çocuklar oldu.

Merkez'de yaşayan Antalyalılar ise iş günü olmasına rağmen araçlarına atlayıp yüksek bölgelere akın ettiler. Uzun süredir kuraklık çeken Antalya'da tarımla uğraşanlar için de büyük önem taşıyan kar nihayet yağdı.

DÖŞEME ALTI VE KEPEZ BEMBEYAZ

Döşemealtı ve Kepez ilçelerinde geceden itibaren kar yağışı etkili oldu. Sabah okula gitmeye hazırlanan çocuklar, evlerinden çıktıklarında kar sürpriziyle karşılaştı.

Antalya'da kar görmeye alışık olmayan çocuklar, kar topu oynamanın keyfini yaşadı. Vatandaşlardan Turgay Acet, kar yağdığını gören çocuğunun, sevinçten çığlıklar attığını ifade etti.

ANTALYA'DA KAR TOPU OYNAMAK

,doi9gd2guug9hpivtnh3zq.jpg

Babasıyla okul önünde kar topu oynayan 8 yaşındaki Deniz İncier ise daha önce kar yağışını sadece televizyonda gördüğünü dile getirdi.

Hava sıcaklığının 3 dereceye düştüğü Antalya'da şehir merkezine 8- 10 kilometre uzaklıktaki Kepez İlçesi sınırlarında kalan Kepezüstü mevkiine kar yağdı. 

,nanbq2n3skmpllcrq9pska.jpg

BURDUR GİRİŞİ BEMBEYAZ

Kentin Burdur tarafındaki girişinde yer alan 'Antalya' talebasının olduğu bölge, Kepez Kent Ormanı ve Macera Parkı karla kaplandı.

YILLAR SONRA İLK KARDAN ADAM

13-016.jpg

BAZI YOLLARDA KAYMA RİSKİ

Kepez'e komşu Döşemealtı İlçesi de karla kaplandı. Düzlerçamı ve Termessos Antik Kenti tamamen karla kaplanırken, Antalya- Korkuteli karayolundaki ulaşım, kar nedeniyle güçlükle sağlanıyor.

Alanya İlçesi'nde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim yapılan 5 okulda eğitime 1 gün süreyle ara verildi. 

,cos309iq90iky9pwmgqxyw.jpg

MAHSUR KALANLAR OLDU

Dün kar yağışı nedeniyle okulda mahsur kalan öğrenciler belediye ekipleri tarafından yapılan yol açma çalışması sonucu kurtarıldı.
Elmalı İlçesi'nde de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün bir gün süreyle tatil edildi.

c0q1duzweaaczdh.jpg

AKSEKİ ÇIKIŞINA DİKKAT

Kar yağışı Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunda da ulaşımı olumsuz etkiliyor. Akseki-Seydişehir karayolunun 1825 metre rakımlı Alacabel mevkisinde kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu. Alacabel'de tipi ve fırtına nedeniyle görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü.

Kaynak:Haber Kaynağı