HES İNŞAATI SKANDALI; KÖYLÜ İSYAN ETTİ

HES İNŞAATI SKANDALI; KÖYLÜ İSYAN ETTİ

KASTAMONU'nun Araç İlçesi Terke Köyü'nde HES inşaatı sırasında meyve ağaçlarının bulunduğu 15 dönüm arazilerine hafriyat dökülerek zarar verildiğini i...

KASTAMONU'nun Araç İlçesi Terke Köyü'nde HES inşaatı sırasında meyve ağaçlarının bulunduğu 15 dönüm arazilerine hafriyat dökülerek zarar verildiğini ileri süren köylüler, zararlarının karşılanması için şirket hakkında dava açtı.

Terke Köyü Soğanlı Çayı üzerinde yapımı devam eden HES inşaatı sırasında çıkan hafriyat, inşaatın yakınında bir bölümü meyve ağaçlarıyla kaplı 15 dönüm araziye döküldü. Arazi sahibi 12 kişi, hafriyat dökülmesiyle arazilerinin ve üzerinde bulunan 100 kadar meyve ağacının zarar gördüğünü söyledi. Köylüler, zararlarının karşılanması için Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak dava açtı. Arazisi zarar gören köylülerden Ahmet Karaoğlu, HES şirketine karşı hukuk mücadelesi başlattıklarını söyledi. İzin alınmadan arazilerine hafriyat döküldüğünü ifade eden Karaoğlu, şöyle konuştu:

"Bizi mağdur ettiler. Biz hafriyatın kaldırılmasını, bu arazinin eski haline getirilmesini istiyoruz. Bu kadar insanın mağdur edilmesi çok yanlış. Üzerlerine hafriyat dökülen ağaçlarımız telef oldu. Bahçemizi kullanamaz duruma geldik. Nerede bahçemizi yapacağız. Bize hafriyatı kaldıracaklarını söylediler ama yapmadılar. İnsanları kandırıyorlar. Verdikleri sözü bugüne kadar yerine getirmediler. Hakkımızı arayacağız. Avukatımız davayı açtı."

Yıllardır hayvanlarını otlattıkları köy merasına da HES çalışması sırasında beton döküldüğünü ileri süren köy sakinlerinden Rafet Okutucu ise "Bu betonların kaldırılmasını istiyoruz. Bu çalışmalar yüzünden hayvanları suladığımız olukların suyu kesildi. Bütün bu zararlarımızın karşılanmasını istiyoruz" diye konuştu. Şirket yetkilileri ise hafriyatın kaldırılacağını söyledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı