Hedefi CHP genel başkanı olmak

Hedefi CHP genel başkanı olmak

YALOVA'da AK Partiye geçen Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Muharrem İnce'nin bir hayali ve bir hedefi var. O da CHP'de genel başkan olmak" dedi.

Yakup Koçal'ın AK Partiye geçmesi nedeniyle partinin il teşkilatında bugün basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve Ak Parti İl başkanı Mustafa Pehlivan da bulundu. Halkın 2009 seçiminde kendisini tercih etmesine karşın Ak Parti'ye geçtiğini kaydeden Koçak, bunun nedenlerini şöyle anlattı:

"Siyaseti ben ülke genelinde değil yerelde yapan biriyim. Yerelde siyaset öncelikli olarak kente hizmetle ölçülüyor. AK Parti'de siyasete devam etmenin mantıklı ve rasyonel bir gerekçesi var. 2009 seçimlerinde halk bize teveccüh ettiyse de belediye meclisinde azınlıktaydık. Siyasetin gerçekleri var. Beraber plan ve program yapmazsanız o kararların meclislerden geçmesi imkânsız hale geliyor. Bundan sonraki süreçte birlikte olmanın doğuracağı sinerjinin Yalova'ya nasıl katkı sağlayacağını göreceğiz. İktidarla beraber proje yapmanın katkısıyla Yalova ciddi menfaatler elde edecek. Siyaseti biz hizmet için yapıyoruz. AK Parti rozeti takmanın hem siyasi hem de hizmet gerekçesi vardı."

MUHARREM İNCE'YE MESAJ GÖNDERDİ

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin kendisine yaptığı eleştirilere de değinen Başkan Koçal, "Muharrem İnce benim köylümdür. Onun anasını da babasını da kardeşlerini de severim, sayarım. Kendisini de severim. Siyasi bakış açısını sevmesek de siyasette başarılı olması bizleri mutlu eder" dedi.

Muharrem İnce'nin hayali ve hedefinin CHP'de genel başkanlık olduğunu ileri süren Yakup Koçal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genel başkan olmak ne demek? Türkiye'de başbakan olmaya alternatif olmak demek. Peki başbakan olmak ne demek? Ülkeyi yönetmek demek. Ben onun iyiliği için diyorum ki; ülkeyi yönetme iddiasında olacak bir siyasi beklentin ve hedefin varsa, önce bir yönetme becerisi kazanman lazım. Benim bildiğim Muharrem kardeşim 50 yaşına geldi, böyle bir yönetim iradesi ortaya koyamadı. Bir anda koskoca ülkeyi yönetmek de büyük bir risktir. Önce bir kenti yönetsin 100 bin, 200 bin kişiyi yönetsin. İnsanlara yönetmeyi talip olduğunuz zaman projenizi sunacaksınız, sana inanacaklar ve oy verecekler. İkincisi yönetme becerinizi göstereceksiniz ve insanlar da sana devam et diyecek. Muharrem kardeşimi seviyorum, başarılı olmasını istiyorum ama böyle bir tecrübeden geçmeli. Direk başbakanlığa adaylığını koyduğu zaman insanlar doğal olarak tereddüt ederler. Onun kötülüğünü istemiyorum, iyiliğini istiyorum. Onu tüm Türkiye tanıyor. Seçim heyecanlı geçsin. Yalova seçim meydanında olması seçimin renkli geçmesini sağlar." 

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise yaptığı konuşmada Yalova gündemini çok meşgul eden bir konu ortadan kalktığını söyledi. Coşkun, "Enerjimizi artık Yalova için harcamamız lazım. Bundan sonra Yalova'da ciddi bir enerji ve güç birleşimi olmuştur" dedi.

Ak Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan da yerel seçimlerdeki oy oranlarını yüzde 70'e çıkartacaklarını öne sürdü.