HDP''den " Deprem Yaratacak " Hamle

HDP''den " Deprem Yaratacak " Hamle

Son günlerde başta Erdoğan olmak üzere AKP ve MHP'nin hedefi haline gelen HDP'nin tüm dengeleri altüst edebilecek bir karar alacağı iddiaları siyaset kulislerine bomba gibi düştü.

Erdoğan'ın son günlerde meydanlarda ve açıklamalarında HDP ağırlıklı eleştiriler yapması HDP'ye radikal kararlar aldıracak gibi görünüyor. Önceki gün HDP'lilere " Yallah Kuzey Kürdistan'a " şeklinde konuşan Erdoğan'a HDP Eş Başkanı Pervin Buldan " Haddiniz değil" yanıtı vermişti.

BATI'DA ZAYIFLATMA KARARI ALDILAR

Bu gelişmelerden sonra,AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'nı batıda zayıflatma kararı alan HDP, Muğla dahil batıdaki bazı il ve ilçelerde belediye başkan adaylarını geri çekebilir.

Batıda Cumhur İttifakı'nı zayıflatma kararını alan Halkların Demokrasi Partisi'nin (HDP), HDP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı dahil batıdaki bazı illerde belediye başkan adaylarını geri çekeceği öne sürüldü.

GERÇEKLEŞİRSE NE OLUR

BU İDDİA GERÇEK ÇIKARSA DENGELER DEĞİŞİR

31 Mart'ta yapılacak yerel seçime sayıl günler kala HDP'nin kritik bir karar aldığı iddia edildi. Batıda Cumhur İttifakı'nı zayıflatıp doğuda kazanma üzerine seçim stratejisi belirleyen HDP'nin bazı adaylarını geri çekeceği iddia edildi.

9 ADAY GERİ ÇEKİLEBİLİR

Birgün'de yer alan habere göre; HDP Muğla'da büyükşehir belediye başkan adayı dahil olmak üzere Marmaris, Bodrum, Menteşe ve Ula ilçelerinde; Manisa'da ise Alaşehir, Soma ve Saruhanlı ilçelerinde gösterilen belediye başkan adayları geri çekiliyor.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ise devam ediyor. Denizli'de ise Pamukkale ilçe belediye başkan adayı geri çekiliyor.

"İTTİFAKI ZAYIFLATMAK İÇİN BU KARAR ALINDI"

HDP'den konuya dair yapılan açıklamada, 'AK Parti- MHP bloğunu ülkenin doğusunda da batısında da olabildiğince geriletilmesi' politikası gereği bu kararın alındığı belirtildi.

DEV ANKET ;İZMİR'E HANGİSİ BAŞKAN OLACAK

DEV ANKET ;İZMİR'E HANGİSİ BAŞKAN OLACAK

DEV ANKET AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLACAK

DEV ANKET AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLACAK