HAYAL BİTTİ; ANTALYA'DA EMLAK FİYATLARI DİBE VURDU

HAYAL BİTTİ; ANTALYA'DA EMLAK FİYATLARI DİBE VURDU

Rus krizi,bozulan ekonomi, Antalya'da hem turizmi hem tarımı vurdu. Şimdi de hayal olan Menderes Türel Projeleri Emlak fiyatlarını dibe vurdu.

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nin 29 yıllığına işletilmesi için açılan ihaleye katılan olmayınca ertlendi. Umutlarını bu projeye ve Boğaçayı projesine bağlayan emlak sektörü ise tam anlamı ile yasta.

Sektör temsilcileri, Emlak sektörünün dayanacak hali kalmadı fiyatlar zaten maliyetin altındaydı, artık dibe vuracak" şeklinde konuşuyorlar.

HÜKUMETE YAKIN MEDYADA YAPILAN REKLAMA RAĞMEN

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 6 kilometre uzunluğundaki Konyaaltı Sahili'ne uygulanacak projeyi ihaleye çıkardı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici başkanlığında Encümen Toplantı Salonu'ndaki ihale saat 14.00'da başladı. Bir süre katılımcı bekleyen komisyon, katılan firma olmaması nedeniyle ihaleyi kapattı. 

SABAH GAZETESİ TAM SAYFA REKLAMINI YAPMIŞTI

i.jpg

FİRMALAR NEYİ GÖZE ALAMADI

İhalede, Konyaaltı Varyantından itibaren, limana kadar olan tüm sahili kapsayan projenin tahmini toplam yatırım bedeli 129 milyon 471 bin 934 TL olarak tespit edilmişti. 

iskele_belediyesinin_sahil_duzenleme_ve_rekreasyon_projesi_devam_ediyor_h1093.jpg

YILLIK 6 MİLYON İLAVE ÖDEME

Şartnamede artırıma esas yıllık işletme bedeli ise 6 milyon 100 bin lira, artı KDV olarak belirlenmişti.

ERTELEME ARDINDAN KONUŞULANLAR

Erteleme ardından Antalya iş çevrelerinde yapaılan yorumlar ise şöyle. Yaşanan büyük krizin etkisi firmaları korkuttu ama temel neden Türkiye'nin turizm geleceğine güven kalmaması deniliyor. Türkiye'de yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarsızlık yatırımcıları böyle marka bir alana bile yatırımdan korkutuyor. Ertelemeye ilişkin diğer bir yorum ise. "Yeni ihalede çok daha iyi şartlar ile AKP'ye yakın kimseler iş çevreleri projeyi kapacak" şeklinde.

ERTELEME SONUCU FİYATLAR DÜŞÜCEK Mİ ?

41148_iznik-sahili-duzenleme-projesi-onaylandi.jpg

KONYAALTIN'DA EMLAK FİYATLARI YÜKSELMİŞTİ

Hükumete yakın medyada büyük reklamı yapılan Konyaaltı düzenleme ve Boğaçayı çılgın projesi efsanesi, Konyaaltında satış bekleyen binlerce gayrımenkulün fiyatlarının yükselmesine neden olmuştu. Ancak hem yaşanan kriz, hemde büyük reklam yapılan ancak hiç ilerlemeyen bu projeler hayal kırıklığı yaşattı. 

anigif-1-001.gif

anigif-3.gif

anigif-2.gifanigif-4.gif

EMLAK PİYASASI RUSLARA ENDEKSLİ

 

Konyaaltı'nda özellikle Ruslar için yapılmış satış bekleyen binlerce konut alıcı bekliyor. Bu gelişmelerin ardından Konyaaltı emlak fiyatlarında büyük düşüşler bekleniyor. Konuya ilişkin görüşüne başvurduğumuz bir emlak firması yetkilisinin söyledikleri dikkat çekici.

EMLAK PİYASASININ SON UMUDU PROJELERDİ

 " Konyaaltı emlak piyasası çok uzun süredir bu fırsatı bekliyordu. Son 2 yıldır çok ciddi bir durgunluk zaten Antalya genelinde yaşanıyordu..  Ancak Konyaaltı İlçesi tamamen Turizme yönelik fiyatlanan bir bölge. Sektör öksürse Konyaaltı emlak piyasası zatüre olur. Bu neden tüm umut bu projelerin başlaması üzerineydi. Fiyatlar biraz yükselmiş satışlar iyi kötü başlamıştı. Ama artık sektörün burada umudu sıfırlandı." şeklinde yorumladı.

KAĞIT ÜZERİNDE MUHTEŞEM AMA

8-a0.jpg.jpeg

HEM ANTALYA HEM KONYAALTI EMLAKTA FİYATLAR DİBİ GÖRECEK

Emlakçıların karamsar görüşleri bu kadar ile bitmiyor. Turizmde yaşanana krizin ve Türkiye ekonomisinde yaşanan kötü gidişin Antalya'da emlak fiyatlarını dibe vurduracak görüşündeler. 

FİYATLAR DİBE VURACAK

Bir emlakçı şöyle diyor. "Çünkü artık sektörün dayanacak gücü kalmadı. Bir yandan Doların 3.4 TL'ye çıkmasının, inşaat maliyetlerine olumsuz etkisi, öte yandan İl bazında gelirlerde ki büyük düşüş tüm sektörlerde panik havası estirmeye başladı. Elindeki malı ya da hizmeti maliyetine ya da biraz altına satan kendisini şanslı hissediyor. Emlak fiyatlarının dibe vurması büyük ihtimal" şeklinde konuşuyor.

3 FİRMA ŞARTNAME ALDI AMA

Komisyon Başkanı Birol Ekici, ihale için 3 firmanın şartname aldığını, ancak kimsenin katılmadığını söyledi. Ekici, ileri bir tarihte yeniden ihaleye çıkacaklarını kaydetti.

 29 YILLIĞINA İŞLETECEKLERDİ

 29 yıl süre ile artırıma esas yıllık bir bedel karşılığı işletilmesini ve süre sonunda bedelsiz olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesini kapsayan ihale ileri tarihte tekrarlanacak.
 

Kaynak:Haber Kaynağı