HAMİLELER İÇİN BU VİTAMİN ÇOK ÖNEMLİ

HAMİLELER İÇİN BU VİTAMİN ÇOK ÖNEMLİ

KADIN Hastalıkları vedDoğum uzmanı Doç.Dr. Gökalp Öner, D vitamini eksikliği olan annelerin bebeklerinin ilerleyen...

KADIN Hastalıkları vedDoğum uzmanı Doç.Dr. Gökalp Öner, D vitamini eksikliği olan annelerin bebeklerinin ilerleyen yaşamlarında MS olma riskinin daha fazla olduğu söyledi. Doç.Dr. Öner, bu nedenle annelere D vitamini tüketimine özen göstermeleri uyarısında bulundu.

Doç.Dr. Gökalp Öner, hamilelik döneminde D vitaminin önemine dikkat çekti. Bu konuda yapılan son araştırmalarda da gebelikte D vitamini takviyesinin, bebeğin Multipl Skleroz (MS) olma riskini azalttığını ortaya koyduğunu dile getiren Öner, şöyle dedi:

"Multipl Skleroz (MS) düzensiz kasılmalar, çift görme, konuşma bozukluğu, his kaybı, uyuşma, felç gibi bulguların görülebildiği sinir sitemi dejeneratif hastalığıdır ve bağışıklık sistemi T hücresine bağlı gelişir. Erken gebelikte D vitamini eksikliği olan gebelerde D vitamini eksikliği olmayan gebelere göre 2 kat daha fazla MS görülmektedir. Bu konuda yapılan bilimsel çalışmada da bu durum ortaya kondu. Çalışmada, 800 bin hastadan alınan 1.5 milyon kan örneği eksi 25 derecede bekletildikten sonra 193 MS hastasının anne kan sonuçlarına bakılmış ve D vitamini eksikliği olan annelerin bebekleri ilerleyen yaşamlarında MS olma riski daha fazla olduğu ortaya çıkmış. D vitamini bağışıklık sistemi T hücrelerinin üzerinden bu etkiyi göstermektedir. Gebelerimize bu nedenle 600 IU D vitamini gebelikleri boyunca almalarını tavsiye ediyoruz. D vitamini açısından zengin olan balık, yumurta ve işlenmiş süt gibi ürünlerinde günlük kullanımını öneriyoruz."

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı