FUAT AVNİ'NİN ZAMAN İDDİASI DOĞRU ÇIKTI

FUAT AVNİ'NİN ZAMAN İDDİASI DOĞRU ÇIKTI

Erdoğan'ın aylar önce söylediği inlerine kadar gireceğiz sözleri birer birer gerçekleşiyor. İpek medya gurubu ve Boydak Holding'in ardından Zaman Gazetesine'de el konuldu

Bir süredir kayyum atanacağı yönünde hakkında haberler çıkan Zaman gazetesine kayyım atandı. Kayyumların yönetimi devralmak üzere polis eşliğinde gazeteye doğru yola çıktığı öğrenildi.

FUAT AVNİ YİNE BİLDİ

Her attığı tweet olay olan Fuat Avni, Zaman Gazetesi'ne atanan kayyumu da bildi.
Fuat Avni, mahkemenin Zaman Gazetesi’ne kayyum atayacağını Twitter’dan duyurmuştu.

Avni son yaptığı paylaşımda, Zaman Gazetesi’ne kayyum atanması için talimat verildiğini belirterek, şöyle yazmıştı;

“1. F…t, ‘Ortalık iyice karışır’ derken yeni bir kumpasın sinyalini verdi. Başkanlığı eleştirecek medyaya tahammülü yok.

2. Parti içindeki muhalif seslere kimse yer vermesin ve kimse kendisine muhalefet yapmasın diye Zaman Gazetesi’ni zapt etme talimatını verdi

3. Zaman’a el koyabilecek hukuki altyapı yok diyenleri, ‘Ne hukukundan bahsediyorsunuz’ diye azarladı.

4. AYM’nin Can Dündar ile Erdem Gül’ü serbest bıraktırmasının intikamını alıyor. Yargıdaki adamlara talimat gitti.

5. Savcı Fuzuli Aydoğdu ile 6. Sulh Ceza Hakimliği ayarlandı. Mahkemeden Zaman Gazetesi’ne kayyım atanması kararı aldırdılar.

6. El koyma işlemi esnasında karşı koyma olursa, polise bunu sert bir şekilde bastırması söylenecek. Herkesi sindirmek niyetinde.”

DEMOKRASİ NÖBETİ ÇAĞRISI

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici, anayasa ile koruma altına alınan medyaya kayyum atanmasının, anayasanın askıya alınması anlamına geleceğini belirtti. Bilici, demokrasi nöbeti için çağrı yaptı.

Bilici, 'Zaman'a kayyım atanacak" iddiası üzerine açıklama yapmış ve şunları söylemişti: “Sağduyulu ve demokrat herkesi medya özgürlüğüne ve Zaman gazetesine sahip çıkmaya çağırıyorum. Medya özgürlüğü anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) tarafından garanti altına alınmış durumdadır. Gazetemize kayyım atanması demek anayasanın askıya alınması demektir. İpek Medya Grubu’na yapılanlardan bu kişilerin medya grubuna kapatmaktan başka bir dertlerinin olmadığını gördük. Umarım bu haber sosyal medya söylentisinden öteye geçmez. Umarım Türkiye bu yoldan döner, normal hukuk yoluna girer.” 

Abdülhamit Bilici, "Türkiye'nin tüm demokratlarını, medya özgürlüğüne ve demokrasinin önemli kalelerinden biri olan Zaman'a sahip çıkmaya davet ediyorum." diyerek demokrasi nöbeti için çağrı yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı