Fırat AKP'ye Neden Geçmiş ?

Fırat AKP'ye Neden Geçmiş ?

Fırat, Başbakanıyla baldıran zehri içecek

Fırat, Başbakanıyla baldıran zehri içecek
 
CHP'den istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, AKP'ye katıldı. Fırat, "Sürece katkıda bulunmak için gövdemi ve yüreğimi taşın altına koymaya ve baldıran zehrini paylaşmaya geldim" dedi.

19 Mart 2013 Salı 15:43
 
 
 
ANKARA  - CHP'den istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, AKP'ye katıldı. Fırat, "Sürece katkıda bulunmak için gövdemi ve yüreğimi taşın altına koymaya ve baldıran zehrini paylaşmaya geldim" dedi.
 
AKP Grup Toplantısı'nda partiye katılan Fırat'a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan parti rozetini taktı. Fırat, "Ben halk ile aynı frekansta siyaset yapmanın daha doğru olacağına inandığım için tercihimi bu yönde kullandım. Gördüğüm ve inandığım bir şey var ki o da doğru işler yapmanın yolu, doğru siyasi tercihler yapmaktan geçer. Eğer bu doğrulardan vazgeçerseniz, barışa, kardeşliğe ve demokrasiye hizmet edemezsiniz" diye konuştu.
 
BAŞBAKANIYLA BALDIRAN ZEHRİ İÇECEK
 
Salih Fırat, "Yıllardır görmezden gelinen Kürt sorununun doğurduğu çatışmalı ortamın çözümü konusunda Hükümetini riske atan, 'Gerekirse baldıran zehiri içerim' diyen bir Başbakanımız ve yine Başbakanımızın başkanlık yaptığı AKP üyeleri, büyük cesaret ve samimiyet örneği göstererek, bu olayın çözümü için ellerini, hatta gövdelerini taşın altına koymuşlardır. Ben de bu sürece katkıda bulunmak için gövdemi ve yüreğimi taşın altına koymaya ve baldıran zehrini paylaşmaya geldim. Türkiye'de AKP döneminde etnik ayrımcılığa son verilirken, genel demokrasiye bir geçiş oluşturulmuştur. Bu nedenle AKP dönemi, Türkiye'nin değişim ve dönüşüm dönemi olmuştur. Bu değişim ve dönüşüme olan güvenimden dolayı daha önce AKP'ye katılanlar olduğu gibi bundan sonra da katılımların olacağını belirtmek isterim. Bu süreçte, Türkiye'nin değişim, dönüşüm ve yeniden yapılanmasında bana AKP ailesi içinde siyaset yapma imkanı sağlayan, başta Genel Başkanımız, Başbakanımız Erdoğan ve bütün AKP üyelerine teşekkür ederim" dedi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, "Anamuhalefet partisinden aramıza katılan Salih Fırat kardeşimize, ailemize hoş geldiniz diyorum. 76 milyonun kucaklaştığı, kucaklaşacağı bir çatı altında hep birlikte inşallah bu siyaseti gerçekleştireceğiz" dedi.
 
ELEŞTİRİLERE BÖYLE YANIT VERDİ
 
Adıyaman Bağımsız Milletvekili Salih Fırat, eski partisi CHP'deki yönetici ve milletvekillerinin kendisine yönelik eleştirilerini doğal karşıladığını, ancak kişilik haklarına hakaret yapılması durumunda hukuk yollarına başvuracağını söyledi.
 
Fırat, muhabirin "AKP'ye geçmenizden dolayı CHP'li milletvekillerinden yoğun eleştiri aldınız. Sizin Adıyamanlı seçmenlere ihanet ettiğinizi iddia ediyorlar. Ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine şunları kaydetti:
"Ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Ben tam tersine Adıyaman halkının haklarını savunduğumu düşünüyorum.
 
O tür eleştiriler olabilir, yapılabilir. CHP'deki yöneticiler ve milletvekillerinin bana iyi oldu diyecek halleri yok. Eleştireceklerdir mutlaka. Kişilik haklarımı gasp etmediği sürece her türlü eleştiriyi olgunlukla karşılarım ama kişilik haklarıma hakaret yönünde bir eleştiri olursa, onun da hukuki cevabını veririm.''
 
"Mahkemeye mi verir misiniz?" sorusu üzerine da Fırat, "Gerekirse hukuk yollarına başvururum, o dille o sözle cevap vermektense, hukuki yönden hakkımı ararım. Ben doğru yaptığıma inanıyorum, doğru yaptığıma inanmasam burada olmazdım" dedi. Salih Fırat, bugünkü grup toplantısında AKP'ye geçeceğini açıklamıştı.
 
GÜLER'İN SÖZLERİNİ BAHANE ETMİŞTİ
 
Fırat Birgül Ayman Güler'in sözleri ve CHP'nin Kürt sorunu konusundaki tavrını eleştirmiş, 24 Ocak'ta partisinden istifa etmişti. Sürece katkı sunulması gerektiğini belirten Fırat, 25 Ocak da yaptığı açıklamasında yoluna bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini 

SALİH FIRAT IN ESKİ AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ