Financial Times'tan ilginç Erdoğan analizi

Financial Times'tan ilginç Erdoğan analizi

Ortaya çıkan sonuç ve YSK'nın skandal kararları ile giderek daha şaibeli hale gelen Referandum Sonuçlarına dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Dünyaca ünlü gazete Financial Times Türkiye'de başkanlık Anayası için yapılan referandum sonuçlarını analiz ettiği yazısında Erdoğan'ın ne kaybettiğini yazdı.

KAZANDI AMA TÜRKİYE'NİN YARISINI KAYBETTİ

FT: Erdoğan kazandı ama Türkiye'nin yarısını kaybetti
Financial Times'ta çıkan bir değerlendirmede, Erdoğan'ın referandumu kazandığı ama Türkiye'nin yarısını kaybettiği yazıldı.

ŞAİBELİ SEÇİM SONUÇLARINA TEPKİLER SÜRÜYOR

Financial Times'ta (FT) yazan David Gardner, Tayyip Erdoğan'ın referandumu net ve "gürültürlü" bir şekilde kazanamadığını, kazansa da ülkenin yarısını kaybettiğini belirtti.

Erdoğan ve AKP'nin referandum kampanyası boyunca "bütün kartlara sahip olduğunu" yazan Gardner, referandum sonuçlarına muhalefetin itiraz ettiğini, AGİT gözlemcilerinin de usulsüzlük tespit ettiğini söyledi.

KREMLİN USULÜ BAŞKANLIK

Erdoğan'ın İç Anadolu'daki destek tabanının sıkı durduğunu, ama büyük kentlerin, Ege ve Akdeniz sahillerinin ve Kürt illerinin "hayır" dediğini belirten yazar, Türklerin şimdi karşı karşıya oldukları başkanlık sisteminin Fransız ya da Amerikan usulü değil, "Kremlin usulü" bir başkanlık olduğunu ileri sürdü.

HEM ABD HEM RUSYA AÇMAZLARI

Erdoğan'ın ABD'ye karşı İncirlik kartını oynadığını ve Rusya'ya yakınlaştığını, ancak bu kartın gücünü abarttığını düşünen Gardner, Putin'in de Erdoğan'a Suriye'de kesin sınırlar çizdiğini hatırlattı.

Erdoğan'ın AB ile olan gerilime rağmen kesin olarak Avrupa'dan kopamayacağını, Türkiye'nin ekonomik olarak AB'ye bağımlı olduğunu savunan Gardner, AB'nin de Türkiye'deki Erdoğan karşıtı kesimleri yüz üstü bırakmaması gerektiğini kaydetti.

100x50.pngtwitter-100x-50-001.jpg

İlgili Haberler